Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forfatteren, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Stine har været til en 30års fødselsdagsfest, hvor hun bliver voldtaget. Det bliver hurtigt meldt til politiet og en omfattende efterforskning går i gang. Alle mandlige deltagere fra festen må ind til afhøring og der er kun få spor at gå efter, men de spor man har leder til nogle mistænkte. Men hvem af dem er den skyldige?
Forfatteren fik ideen til bogen da han læste en artikelserie om kvinder der var blevet voldtaget og er derfor inspireret af virkelige hændelser.

“Myrdede sjæle” er en bog som starter lige på og hårdt og derefter holder et fint tempo hele bogen igennem. Vi følger forskellige personer, der enten er berørt af sagen fordi de var med til festen eller fordi de er en del af efterforskningen.

Vi møder mange personer i denne bog og kommer også ind bag facaden og privatlivet bag mange af personerne – både Stine, hendes veninde Iben, politifolkene og de mistænkte. Det er små indblik vi får af gangen og det var med til at holde spændingsniveauet, da man hele tiden var nysgerrig på udviklingen i de forskellige personers problemer. Selvom vi følger så mange personer oplevede jeg på intet tidspunkt at blive forvirret.

Forfatteren skriver godt og formåede flere gange at give mig en kold rislen ned af ryggen. Dialogerne oplevede jeg på nogle tidspunkter som værende lidt kluntede – måske fordi der i nogle dialoger blev brugt talesprog og deraf forkortelser. Jeg kunne dog fint abstrahere fra det, da jeg lige havde vænnet mig til det.

”Myrdede sjæle” er en, på mange måder barsk bog at læse. Den omhandler et alvorligt emne, som desværre rammer mange og man ser også hvordan voldtægten efterfølgende påvirker den ellers livsglade Stine. Der er også malende beskrivelser i bogen, hvilket jeg synes var godt og var med til at understrege hvor alvorlig og forfærdelig en forbrydelse voldtægt er.

Der er hele tiden en underliggende spænding i “Myrdede sjæle” og jeg blev også flere gange overrasket undervejs. Jeg kunne ikke lade være med at gætte med på hvem gerningsmanden var og min formodning ændrede sig flere gange undervejs – det var spændende at følge med i. Jeg tog også mig selv i flere gange at tænke på bogen og hvem gerningsmanden var, når jeg ikke læste – og det er altid godt, når en bog er i tankerne, selv når man ikke sidder med den i hænderne. Slutningen var jeg også glad for – vi får lidt en opsummering om vores centrale personer og jeg sætter altid pris på en god afrunding af bogen, så jeg ikke har for mange uopklarede spørgsmål.

”Myrdede sjæle” er en krimi med et fint tempo og underliggende spænding hele vejen igennem. Det er et interessant og modbydeligt emne forfatteren har valgt og den er meget aktuel i kølvandet på #MeToo kampagnen der har verseret på de sociale medier.

Selvom “Myrdede sjæle” ikke er den typiske kriminalroman, hvor der skal opklares et mord, vil jeg alligevel anbefale krimifans at læse bogen. Den er både vigtig og spændende. Jeg fornemmer at det er én af de bøger som vil sidde i mig et stykke tid efter endt læsning.

5 ud af 6 stjerner.

Udgivet af forfatteren på eget forlag, 2017

Antal sider: 366