REKLAME (Og reklamelink hvis du klikker på boksen nederst på siden, så du kan finde bogen billigst muligt)
Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Jentas, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Fra bagsideteksten:
Lige før daggry, nær bakkerne ved den skotske grænse, bliver en ung kvinde slået ihjel på brutal vis. Samtidigt styrter en luftballon ned. Der er kun én overlevende. Hun har set morderens ansigt – og han har set hendes. Nu vil han ikke helme, før han har udryddet det eneste vidne til sin forbrydelse. Alene, bange, og ude af stand til at stole på nogen, flygter hun. Men den største fare er måske at finde der, hvor hun mindst venter det.

Sharon Bolton har flere bøger bag sig, heriblandt Daisy i lænkersom jeg var ret begejstret for – min glæde over at modtage denne bog var derfor stor og mine forventninger ret høje – jeg blev desværre meget skuffet.

Bogen starter egentlig spændende ud, med en tur på en luftballon, som går helt galt. Selve kampen for overlevelse blandt passagererne i luftballonen var spændende og forfatteren skriver også så godt at jeg nærmest selv kunne mærke den klaustrofobiske fornemmelse og den frygt de alle har – jeg fandt dog en del ting ret urealistiske allerede ret hurtigt i bogen og denne fornemmelse fortsatte desværre hele bogen igennem. Jeg vil ikke spoile og kan derfor ikke udpensle præcis hvad jeg tænker på – men det omhandler bl.a. morderens handlemåder, den måde den overlevende fra luftballonturen konstant er lige lovlig heldig, et besøg af et genfærd og nogle af de plottwists der er i slutningen af bogen.

Herudover fandt jeg ikke rigtig nogle af vores hovedpersoner specielt troværdige eller sympatiske. Jeg følte aldrig at jeg rigtig lærte nogen af dem at kende under min læsning og efter at have afsluttet bogen, har jeg faktisk lidt svært ved at beskrive nogle særlige kendetegn ved personerne, udover at den ene er en nonne, som gemmer på en hemmelighed fra fortiden, den anden er en kvindelig politiassistent, som har gang i sin egen private efterforskning ved siden af sit arbejde. Herudover møder vi en mandlig politiassistent, som arbejder på luftballonsagen – og sidst, men ikke mindst, har vi en skruppelløs morder. Historien skifter lidt imellem disse personer og vi får både noget af historien fortalt i nutiden, men har også flashbacks tilbage til fortiden. Hver gang der er skift i tiden, er dette dog angivet over kapitlet, hvilket gør det overskueligt for læseren.

Det er virkelig ærgerligt at historien er så tynd, for forfatteren kan virkelig skrive. Det var også hendes skrivestil, som alligevel gjorde at jeg fortsatte med bogen, selvom jeg var så skuffet over indholdet. Hun er fantastisk til at beskrive både miljø og følelser, så man ser scenerne klart for sig og nærmest selv kan mærke de forskellige følelser de gennemgår, af både frygt, desperation, lettelse og sorg og det er også dette der trækker min vurdering en smule op. Selve spændingsniveauet er egentlig også fint opbygget. Vi starter ud med et højt spændingsniveau, som skiftevis falder lidt og så stiger igen og i den sidste tredjedel af bogen tager spændingen rigtig fat og er rimelig vedvarende resten af bogen igennem. Herudover er der også en del plottwists, som jeg ikke selv havde gættet, hvilket også trækker lidt op.

Jeg giver 3 stjerner for forfatterens skrivestil og flere uforudsigelige plottwists, men jeg var altså særdeles skuffet over historien – det virker simpelthen som om forfatteren ville for meget på én gang og aldrig rigtig fik fulgt noget af det til dørs. Der er dog en masse overraskelser i og hvis man kan se bort fra en noget urealistisk historie og bare gerne vil have noget spænding og uforudsigelige plottwists, så kan den da anbefales – jeg har i hvert fald set, at mange andre er vilde med bogen.

3 ud af 6 stjerner

Udgivet af forlaget Jentas, juni 2018

Antal sider: 394

Oversat til dansk af Per Vadmand