Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget People’s Press, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Om bogen

Fra bagsideteksten:
Som ung og nyuddannet bliver politiassistent Signe Brask sat på en sag om en pige, der er forsvundet sporløst under en juletur med familien til Hjerl Hede. Trods ihærdig eftersøgning bliver pigen ikke fundet.
Familien er hårdt ramt af tragedien, og Signe Brask bliver som den eneste i politiet ved med at følge op på sagen. Det er også hende, som bliver kontaktet, da der ti år senere dukker en pige op på politistationen i København. Pigen påstår, at hun er den forsvundne Mille. Men hvor har hun været i de ti år?
Pigen nægter at sige noget, og da Signe begynder at gå sagen efter i sømmene, opdager hun, at der er flere ting, der ikke stemmer. Og mens hun arbejder på sagen, rammer en ny tragedie familien i Holstebro.

Min anmeldelse 

Savnet er oprindeligt udgivet på Mofibo som e-bog og lydbog, men er nu endelig kommet i papirbogs-format, for os der ikke har abonnement der eller som bare fortrækker papirbogen. Jeg er én af de (måske få) der faktisk endnu ikke har læst Lone Theils populære Nora Sand-bøger, så jeg vidste egentlig ikke hvad jeg kunne forvente af forfatterens skrivestil, men da flere andre krimientusiaster er vilde med hende, så havde jeg dog alligevel en forventning om at hun kunne finde ud f at skrue et godt plot sammen – og det levede hun i dén grad op til!

Udover et godt plot er det altså også et virkelig godt persongalleri. Historien er skrevet i datid med personalfortællervinklen, hvor vi hele tiden følger politiassistenten Signe Brask. Selvom det oprindeligt ikke var en del af hendes fremtidsplan er hun nu flyttet tilbage til sin hjemby, hvor hun arbejder hos det lokale politi. Signe er en interessant karakter der både fremstår sympatisk, empatisk og arbejdsom – og så gjorde hun mig nysgerrig. Jeg havde en oprigtig interesse i at finde ud af hvem hun egentlig var og hvilke hemmeligheder hun gik med.
Udover Signe møder vi dog også en overskuelig mængde bipersoner, som alle har betydning for den overordnede historie og jeg er jo altid glad for, når der ikke er for mange overflødige karakterer at forholde sig til. Samspillet mellem de forskellige karakterer er også skildret på fin vis, hvilket bl.a. skyldes nogle meget velskrevne dialoger. Jeg troede virkelig på de her personer og deres indbyrdes relationer.

Savnet er skrevet i et lettilgængeligt sprog og med kapitler der alle er delt op i mindre afsnit og så er der flere små cliffhangers undervejs, hvilket gjorde at læsningen bare flød. Jeg læste bogen på under en dag – dels fordi tiden bare fløj afsted når jeg sad med bogen og jeg nærmest glemte alt omkring mig og dels fordi den var så spændende at jeg ikke havde lyst til at lægge den fra mig. Herudover er den altså fyldt med overraskelser og plottet holder altså hele vejen igennem. Jeg sad med den der “whaaaaat?!”- følelse flere gange og jeg er kæmpe fan af bøger der kan overraske mig så meget.

Savnet er virkelig krimi når det er bedst. Der er en masse spænding, uhygge, psykologisk spil og overraskende plottwists. Det er dog også en barsk historie som virkelig krøb ind under huden på mig og den tager nogle tunge emner op, så det er altså ikke bare hyggelæsning det her. Jeg glæder mig allerede helt vildt til fortsættelsen! Jeg vil anbefale bogen til alle krimifans ude i det danske land.

6 ud af 6 stjerner

Udgivet på forlaget People’s Press, maj 2019

Antal sider: 318