Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Lindhardt og Ringhof, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen

Om bogen

Fra bagsideteksten:
Auburn Reed har planlagt sit liv ned i mindste detalje. Hun er ambitiøs og styrer målbevidst mod sine drømme, men da hun søger job i et atelier i Dallas, havde hun ikke forudset, at hun ville føle så stor tiltrækning til den karismatiske kunstner Owen Gentry.
For en gangs skyld tager Auburn en chance og lader sit hjerte tage kontrollen, men hun finder langsomt ud af, at Owen har store hemmeligheder. Så store, at de risikerer at ødelægge alt, der er vigtigt for Auburn. Det eneste, der kan redde deres forhold er ved at tilstå.

Min anmeldelse 

Jeg er generelt lidt ambivalent omkring Colleen Hoovers bøger. Dette skyldes at jeg på den ene side er vild med hendes evne til at skabe nogle rørende og letlæste historier, hvor hun tør tage nogle lidt tungere emner op, men på den anden side kan hendes romaner også godt kamme lidt over og blive en anelse for sukkersøde til min smag – særligt når man tænker på at historierne ellers er nogle ret dybe fortællinger. Men på den anden side så gør det jo også at læsningen ikke bliver for tung, som jo ellers kunne være tilfældet. Ja, jeg sagde jo jeg var lidt ambivalent!

Alligevel er jeg altså ret glad for denne forfatter. Hendes bøger har nemlig fået mig gennem mangen dårlige dage – og det fik denne bog mig altså også. For jeg har virkelig haft nogle dårlige dage. Livet kom endnu engang i vejen og min hjerne kunne bare ikke rumme særlig meget – men alligevel havde jeg brug for at kunne forsvinde lidt ind i fiktionens verden og læse om andre menneskers problemer, samtidig med at jeg kunne få lidt romantik og dramatisk kærlighed og det var lige præcis det som Tilstå kunne tilbyde mig. Og det elsker jeg den for. Jeg er af den overbevisning at der altid er den rigtige bog til ethvert tidspunkt i ens liv og lige nu og her var dette den rigtige bog for mig.

Først og fremmest var persongalleriet både troværdigt, nuanceret og interessant.
Historien er skrevet i nutid med jeg-fortællerformen hvor vi skiftevis følger Auburn og Owen.
Auburn er en yngre kvinde i starten af sine tyvere. Hun er lige flyttet alene til Dallas af årsager som først præsenteres for os et godt stykke inde i bogen, hvorfor jeg ikke vil fortælle jer hvorfor her. Man fornemmer en vis ensomhed hos hende og en stor sorg. Hun fremstår desuden kærlig, omsorgsfuld og lidt naiv, hvilket jeg tænker er helt kendetegnende for en kvinde på tyve år (Har selv været der, I ved. Jeg var fandme også lidt naiv).
Owen er en ung mand, som også er i starten af tyverne. Han er kunstner, fremstår også ret ensom, selvom det ikke virker som om at han har store problemer med at finde kvindelige bekendtskaber. Han er dog også omsorgsfuld og så virker det til at han har det der mystiske og lidt mørke sind, der er så kendetegnende for kunstner-typerne.
Fælles for dem begge er at de har nogle ting med i bagagen og det var altså ret interessant at følge historien mens deres fortid langsomt blev trævlet op. Og uden at spoile kan jeg altså godt afsløre at jeg  havde forventet at Owens hemmelighed var lidt vildere – men OK, jeg er måske også hærdet og er vant til at høre og opleve lidt af hvert – både i fiktionen og i det virkelige liv. Jeg må dog indrømme at jeg sagtens forstår at han havde det svært. Til gengæld kom Auburns hemmelighed som noget af et chok for mig – det havde jeg altså ikke lige set komme!
Udover Owen og Auburn møder vi også en håndfuld bipersoner, der alle havde betydning for den samlede historie på én eller anden måde. Vil også lige nævne at samspillet mellem Auburn og Owen var rigtig fint skildret og jeg kunne virkelig mærke de følelser der var mellem dem.

Tilstå er generelt en rigtig fin historie om hemmeligheder, svigt, jalousi og kærlighed. Det var ikke en historie der var så spændende at jeg slet ikke kunne lægge den fra mig eller som jeg gik og tænkte på når jeg ikke læste i den, men den var altså interessant nok til at holde min opmærksomhed fanget alligevel – og så var jeg altså ret vild med de illustrationer der er i bogen. Vi får simpelthen set de malerier der omtales i den, som Owen angiveligt skulle have lavet, hvilket gav bogen en ekstra dimension. Jeg vil anbefale bogen til alle Colleen Hoover fans og til læsere der søger en kærlighedsroman med lidt dybde.

 

4 ud af 6 stjerner

Udgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof, juni 2019

Antal sider: 352

Oversat til dansk ved Anne Brinch