Reklame, da dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Harper Collins Nordic DK, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Om bogen

Grace har planlagt en rejse til sig selv og sin mand i 25-års bryllupsgave. Han har dog en noget anden overraskelse: han vil skilles. Hun beslutter sig dog for at rejsen ikke skal gå til spilde og rejser derfor til Paris alene.
Audrey er lige blevet færdig med skolen i London og har sparet op for at kunne rejse til Paris og forsøge at komme lidt væk fra alle de problemer hun har derhjemme. Hun søger job i en lille boghandel, må erkende at det ikke er så let at klare sig i et fremmed land hvor man ikke kan sproget og hvor man kun har meget få penge med sig. Men så møder hun Grace og et venskab på tværs af alder begynder at tage form.

Min anmeldelse 

Jeg elsker at læse hyggelige kærlighedsromaner om sommeren og derfor havde jeg også set frem til at læse denne i min sommerferie – særligt fordi jeg tidligere har læst bogen Vintersøstre af samme forfatter som jeg fandt hyggelig at læse. Den var dog forudsigelig og havde et lidt karikeret persongalleri, hvilket går igen i denne. Jeg synes dog at denne her var meget dårlige end Vintersøstre. Den havde færre overraskelser og var på mange måder ret knaldroman-agtig og det er jeg jo ikke så vild med.

Historien er fortalt i datid med personalfortælleren hvor vi primært følger Audrey og Grace. Enkelte kapitler følger vi også Graces bedstemor Mimi. Hun fylder desværre alt for lidt i historien og det er ærgerligt, da hun faktisk er den mest interessante af alle karaktererne i bogen.
Grace er en kvinde i slutningen af 40’erne som lige er blevet forladt af sin mand til fordel for en yngre kvinde. Hun arbejder som lærer  og er meget organiseret og elsker at have kontrol over tingene grundet en hændelse i hendes fortid. Hun forsøger dog at aflægge lidt af disse karaktertræk og blive lidt mere vild. Hun er omsorgsfuld og kærlig, men fremstår som en lidt kedelig person – og som romankarakter er hun altså også lidt kedelig. Hun gennemgår dog en vis udvikling i bogen, som jeg til tider dog havde lidt svært ved at følge og forstå.
Audrey er lige blevet færdig med skolen og rejser til Paris i stedet for at tage på college. Hun er nemlig ordblind og kan ikke overskue at føle sig dum hele tiden længere og så har hun problemer med sin mor derhjemme som hun også gerne vil flygte fra – hun er en fin karakter til at vise at man ikke bare kan flygte fra sine problemer og at man er nødt til at tage noget ansvar i sit eget liv for at kunne klare sig. Audrey udvikler sig også meget i løbet af bogen, men endnu engang må jeg sige at det er en udvikling som virker lidt forceret og ikke specielt troværdig. Jeg er dog med på, at dette også er en kærligheds-feel-good-roman og derfor behøver alting jo heller ikke være fuldstændig virkelighedstro, men jeg kan bare godt lide at jeg på en eller anden måde føler jeg kan tro på historien og det gjorde jeg altså ikke rigtig.
Til gengæld synes jeg at samspillet mellem karaktererne var fint langt de fleste steder og dialogerne var også udmærkede, hvilket trækker op i min samlede vurdering.

Det er lidt mærkeligt med denne her roman, for egentlig kunne jeg rigtig godt lide den i starten, men så skete der nogle ting halvvejs inde i bogen hvor jeg simpelthen fandt den for forudsigelig og en anelse kedelig. Jeg besluttede mig dog for at læse den færdig i håb om at den igen ville blive god igen. Den overraskede også lidt omkring slutningen og jeg fortryder da heller ikke jeg læste den færdig, men der var bare intet sindsoprivende ved det.
Herudover synes jeg den ville lidt for meget og kom i mål med for lidt – der var simpelthen for mange hændelser som der blev skøjtet for let henover og så irriterede det mig lidt at alting nærmest bare løste sig og det gjorde den lidt utroværdig – og det er fint nok, hvis jeg så er underholdt undervejs, men det var jeg bare ikke rigtig her, desværre.

Jeg kan se at flere andre har været ret glade for denne her roman, men den ramte bare ikke lige de rigtige punkter ved mig. Den var lidt for pussenusset og knaldroman og med for få overraskelser for rigtig at kunnet stjæle mit hjerte. Den har dog en fin morale med at man skal værdsætte det man har og ikke lade sin fortid definere sin fremtid samt at man skal passe på og give plads til kærligheden.  Den har dog også sine positive sider: det gode samspil og en dejlig let stemning, som egner sig fint til en sommerdag i haven, hvor man ikke lige har det store overskud til rigtig at skulle investere sig i en historie, men hvor man bare ønsker lidt let læsning.

3 ud af 6 stjerner

 

 

Udgivet på forlaget Harper Collins Nordic DK, maj 2020

Antal sider: 383

Oversat til dansk af Julie Scheving