Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Harper Collins Nordic DK, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Om bogen

Forlaget skriver:
I Skotlands snedækkede højland drømmer Suzanne McBride om den perfekte, hyggelige jul. Hendes tre voksne, adopterede døtre er på vej hjem på juleferie, og hun glæder sig voldsomt til at se dem. Men julefreden får svære kår i den lille familie …
Workaholic’en Hannah ved, at hun ikke kan vikle sig udenom at tilbringe ferien med sin familie for andet år i træk. Men denne gang er det ikke den kvælende fornemmelse af familie, der plager hende – det er den livsomvæltende hemmelighed, hun gemmer på.
Beth, som går hjemme med sine to børn, har også en personlig krise. Det eneste, hun ønsker sig til denne jul, er hjælp til at beslutte, om hun skal vende tilbage til sit arbejde eller ej, men ingenting bliver, som hun havde håbet på.
Posy er den søster, som ikke flyttede væk, og hendes familie er afhængige af, at hun bliver, men er det nu også det bedste liv for hende selv? Burde hun ikke få mere ud af sit liv? For eksempel ham den nye, lækre nabo, Luke …
Mens Suzannes drømme om den perfekte McBride-jul efterhånden minder mere om et mareridt, indser hun, at familien må rykke tættere sammen – og måske også begynde at tale sammen om, hvad der egentlig skete en barsk vinterdag for så mange år siden …

Min anmeldelse

Jeg elsker jul og jeg elsker chicklits, så derfor var heller ikke et øjeblik i tvivl om  at dette var en bog jeg skulle have fat i og læse som årets julebog. Jeg er glad for at valget faldt på den og jeg fortryder ikke at jeg har tilbragt nogle dage i dens selskab, omend det ikke er den bedste bog jeg har læst. Det var virkelig fin underholdning – særligt i min ferie, hvor jeg læste den og de dage jeg lå syg (også i min ferie. Skønt) for det er ikke en bog der kræver særlig meget af sin læser og nogle gange er det bare lige præcis det man har brug for.

Persongalleriet er dejligt alsidigt og jeg tror at vi alle på én eller anden måde kan spejle os lidt i de karakterer vi præsenteres for, netop fordi de er så forskellige og hver repræsenterer en lidt karikeret type af menneske. For det er altså et lidt karikeret persongalleri vi møder, men i bøger som denne forventer jeg det også lidt. Stort set alle karaktererne gennemgår en stor udvikling i bogen. Udviklinger der dog på ingen måde var overraskende. De var ret forudsigelige – det eneste der overraskede mig på dette punkt var at de alle har kendt hinanden og været sammen i mange år, men at det lige præcis er denne jul de alle gennemgår så store udviklinger – for det er altså lidt utroværdigt, særligt med tanke på de aldersforskelle der er. Men nuvel, det er jo en roman i en genre med en vis forudsigelighed – jeg havde forventet det og derfor ødelagde det heller ikke min læseoplevelse voldsomt meget.

Selvom historien overordnet set er meget forudsigelig er der dog nogle overraskende scener undervejs, hvilket skabte lidt spænding undervejs og formåede at holde mig fanget hele bogen igennem. Samspillet mellem karaktererne er også skildret fint og jeg kunne godt fornemme både spændingerne mellem dem, men også de kærlige usagte følelser. Dialogerne er dog til tider lige lovligt konstruerede og enkelte steder grænsede det for mig lidt til at få lidt knaldroman-vibes. Det er dog tilgiveligt, da jeg nød læsningen og hyggede mig med karaktererne dette til trods.

Jeg skal ikke kunne sige om dette er en bog som sikrer julestemningen hos læseren, da jeg selv har været i julestemning siden starten af november, men den ødelægger den i hvert fald ikke. Jeg kan dog forestille mig, at hvis ens julestemning er meget langt nede på barometret, kan den hjælpes et lille nøk opad med denne. Jeg efterlader dog ingen garantier på dette punkt, da jeg slet ikke kan forestille mig ikke at være i julestemning, da jeg aldrig selv har oplevet det.

Alt i alt er Vintersøstre en hyggelig feel-good juleroman, som jeg vil anbefale til alle læsere der elsker denne genre og som leder efter en ny julebog at læse. Det er hyggelig julelæsning der både byder på drama, udfordrede familierelationer, traumer, juletraditioner og ikke mindst en god portion kærlighed.

4 ud af 6 stjerner

Udgivet på forlaget Harper Collins Nordic DK, oktober 2019

Antal sider: 383

Oversat til dansk af Julie Scheving