Anmeldereksemplar fra forlaget Harper Collins Nordic DK, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen

 

Om bogen

Familien White fra Oxford er vant til, at det eneste hvide ved julen er deres efternavn. Men det laver den yngste datter Rosie om på i år – hun skal nemlig giftes i vinterparadiset Aspen.
Hendes forældre, Maggie og Nick, glæder sig på hendes vegne, men julebrylluppet i Aspen bliver ikke uden udfordringer for dem. De skal nemlig skilles, men det ved deres døtre ikke noget om endnu.
Storesøster Katie er ikke særlig begejstret for sin søsters bryllupsplaner. Hun er vant til at hendes lillesøster er impulsiv og tager forhastede beslutninger og er bekymret for at hun nu er ved at begå en fejltagelse.
Med sine egnehemmeligheder i bagagen rejser Katie til Aspen for at redde sin lillesøster fra sig selv, men måske er Rosie ikke den eneste af søstrene, hvis kærlighedsliv trænger til et eftersyn?
Bruden selv har ry for at leve i en drømmeverden, men for Rosie føles det kommende bryllup mere og mere som et mareridt. Hun elsker sin forlovede af hele sit hjerte, men tør hun stole på sine følelser denne gang, eller har hendes søster måske ret i at hun har for travlt?
Mens den store dag nærmer sig med hastige skridt og følelserne står på højkant, udvikler dette sig til en jul, familien White aldrig glemmer.

Min anmeldelse 

Jeg har tidligere læst kærlighedsromanen Sommer i Paris og juleromanen Vintersøstre  af Sarah Morgan. Fælles for dem begge er at de betyder på ægte feel-good-stemning, omend jeg var lidt skuffet over Sommer i Paris. Vintersøstre var jeg dog glad for og den var virkelig lige præcis dét en rigtig julebog skal være i min optik – og det er Vinterbryllup altså også. Jeg synes faktisk at Vinterbryllup er en lille smule bedre end Vintersøstre var. Den byder i hvert fald på lidt flere tragikomiske og lidt tåkrummende scener og det er jeg jo stor fan af.

Persongalleriet er overskueligt og alsidigt. Historien fortælles med personalfortælleren i datid hvor vi skiftevis følger de tre kvinder i familien White: Moderen Maggie, den ældste datter Katie og den yngste datter Rosie.
Maggie er en omsorgsfuld mor, der hele livet har prioriteret sine børn fremfor sig selv. Også nu hvor børnene er voksne. Hun er omsorgsfuld og kærlig, men virkede en anelse anonym i starten. Vi lærer hende dog bedre og bedre at kende bogen igennem og jeg blev mere og mere glad for hende.
Katie er single, bor i London og arbejder som læge på skadestuen. Hun er meget kontrolleret og bruger det meste af sin tid på at arbejde. Hendes kontrollerede facon gør også at hun for mange virker lidt utilnærmelig, men hun har også nogle sårbare sider, som vi også fik mere og mere indblik i efterhånden som historien skred længere frem.
Rosie er meget impulsiv og er lige blevet forlovet med sin nye kæreste. Hun fremstår optimistisk og romantisk, men i hendes kapitler bliver det tydeligt at hun dog ikke er urealistisk i sine tanker om verden. Hun er dog meget tillidsfuld og egentlig ret skøn.
Fælles for alle tre karakterer er, at de gennemgår en fin udvikling som var interessant at følge. Samspillet mellem de forskellige karakterer var også fint skildret, selvom der var nogle relationer der virkede lidt urealistiske. Dialogerne var nogenlunde, men til tider fremstod de altså en anelse konstruerede – og det er de jo også i en roman, men jeg kan bare godt lide når det virker som om, at det kunne have været en dialog fra virkeligheden.

Spændingsniveauet i bogen er lige som det skal være i en god juleroman. Der er scener der byder på drama, scener der byder på humor og scener der byder på kærlighed og romantik. Læsningen var flydende og det var som at komme ind i et lille hyggeligt juleunivers hver gang jeg åbnede denne bog. Dette skyldes i høj grad de flotte miljøbeskrivelser, hvor jeg nærmest kunne se det smukke sneklædte landskab og det flotte julepynt for mig mens jeg læste. Hvis ikke man allerede er i julestemning, så tror jeg altså at denne her godt kunne bidrage til at man kom det.

Jeg vil anbefale Vinterbryllup til læsere der ønsker at læse en rigtig feel-good-roman der kan sparke gang i ens julestemning eller som blot kan være med til at fastholde én i den, hvis man allerede er i stemning. Det er en hyggelig roman om kærlighed, jul, traditioner, familiedynamikker, passion og livsvalg.

4 ud af 6 stjerner

 

Udgivet på forlaget Harper Collins Nordic DK, oktober 2020

Antal sider: 347

Oversat til dansk af Julie Scheving