Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Flamingo, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Om bogen

Fra bagsideteksten:
Tara er TV-producer, singlemor og på jagt efter kærligheden. Eller i hvert fald en mand, der kan overbevise hende om at give den en chance. En aften tager hun på date – en date, der ikke går helt som planlagt. Dagen efter er hun en internetsensation, da en video af hende er gået viralt.
Cam er en supersuccesfuld livsstilsblogger, der er mest til korte forhold, der ikke kræver, at hun forpligter sig eller giver køb på det liv, hun har bygget op og elsker. Da hun læser om Tara, opfordrer hun i et blogindlæg sine læsere til at stoppe heksejagten på hende. Da Tara svarer hende, begynder de to kvinder, der aldrig har mødt hinanden, at skrive sammen, og et uventet venskab springer frem.
Et andet sted i byen planlægger Stella, hvis kæreste netop har slået op med hende, at forføre sin chef for at opnå det, hun ønsker sig allermest i verden: at blive mor. Men han har netop været på date med en interessant kvinde, der arbejder med TV og er mor til en lille datter, og nu er han forelsket…

Min anmeldelse 

Jeg har en stor svaghed for bøger i chicklit-genren, så længe de er både velskrevne og sjove selvfølgelig, og dét er denne her altså.

Som det er er skrevet i datid med personalfortælleren hvor vi skiftevis følger tre kvinder, hvis liv flettes sammen på måder, man måske ikke lige havde set komme, da de er ret forskellige.
Min yndlingskarakter er uden tvivl Tara. En kvinde som gør noget virkelig dumt og som bagefter ender i noget af en shitstorm på internettet. Hun er den karakter der gennemgår den største udvikling i bogen og jeg synes egentlig bare at hun er rimelig badass. Jeg nærede virkelig sympati for hende og ønskede at det gik hende godt.
Cam har livsstilsbloggen Som det er og lægger ikke fingre imellem når hun fortæller om sit sexliv og livsvalg på sin blog. Hun er nok en type mange af os på en eller anden måde kan nikke genkendende til – ikke fordi vi allesammen har en livsstilsblog, men fordi vi allesammen i hvert fald kender typen lidt. Hun er dog til tider lidt dobbeltmoralsk og irriterede mig en anelse, fordi hun virker som så selvretfærdig en person på sin blog, som opfordrer kvinder til at skulle gøre lige præcis dét de vil med deres liv, samtidig med at hun i sit indre virker ret dømmende i forhold til de folk der har valgt anderledes end hende. Men det er jo til gengæld også troværdigt. Man kan være én type på internettet og en anden type i virkeligheden, hvilket faktisk belyses rigtig fint med Cam. Så på trods af, at hun godt kunne irritere mig, så synes jeg også hun er en rigtig fin og meget aktuelt karakter – og så reflekterer hun faktisk også selv lidt over disse ting enkelte steder i bogen.
Den sidste karakter, Stella, brød jeg mig bare slet ikke om. Hun har uden tvivl nogle store sorger bag sig, som hun nærmest dvæler ved, i en grad hvor det bliver lidt ynkeligt og man får lyst til at ruske hende og sige “Nu tager du dig simpelthen sammen”.  I starten følte jeg dog med hende og kunne virkelig mærke hendes smerte, men så ender hun i en lidt vild udvikling, som jeg slet ikke kunne følge. Hun opfører sig pludselig virkelig latterligt og grimt og det var så svært for mig, at ønske noget godt for hende, selvom jeg normalt gerne vil ønske noget godt for alle. Også for fiktive romankarakterer. Jeg havde virkelig svært ved at forstå hendes udvikling og det trækker lidt ned i min samlede vurdering.

Som det er er skrevet i et flydende og lettilgængelig sprog og starter spændende ud og holdt mig fanget hele bogen igennem, hvilket også gjorde at bogen var hurtigt læst.
Det er ikke en chicklit af den type hvor man hele tiden bryder ud i ukontrollerbare grinanfald, men den har så absolut sin del af tåkrummende og underholdende scener. Samtidig byder bogen på nogle mere alvorlige scener, som gav bogen lidt mere kant, uden at det på noget tidspunkt kom til at føles malplaceret for den samlede historie. Den er på nogle punkter ret forudsigelig (som denne genre jo ofte er), mens den på andre områder overraskede mig meget.

Som det er er en både velskrevet, aktuel og underholdende chicklit om det positive og negative ved internettet og de sociale medier, om venskab, drømme, angst, utilstrækkelighed og moderne feminisme. Den er absolut læseværdig hvis man har lyst til en roman som er rigtig god underholdning og ikke nødvendigvis kræver så meget af én, men som alligevel kan efterlade lidt stof til eftertanke. Den efterlod mig varm om hjertet, selvom den enkelte steder også gjorde lidt ondt indeni. Alt i alt en virkelig god roman indenfor sin genre, som jeg er glad for at have brugt min tid i selskab med.

5 ud af 6 stjerner

 

 

Udgivet på forlaget Flamingo Books, januar 2019

Antal sider: 388

Oversat til dansk ved Dorthe Klyvø