Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Jentas, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

En ung kvinde træder ud af en skov – hun er døden nær og fortæller en historie, der næsten ikke er til at tro på. Men historien er sand; hvert eneste frygtelige ord. Få dage efter bliver endnu en undsluppet fange fundet i en ynkelig forfatning og der begynder at vise sig et mønster. Ofrene bliver bortført parvis, spærret inde og stillet overfor et grusomt valg: dræb eller bliv dræbt. Kommissær Helen Grace leder efterforskningen og medmindre hun har held med at fange udyret vil flere uskyldige dø.

“Okker Gokker” er én af de bøger som starter ud lige på og hårdt. Man bliver suget ind i historien fra første side og det var én af de bøger jeg bare ikke havde lyst til at lægge fra mig.

Vores hovedperson Helen Grace er en stærk karakter. Det er spændende at følge hendes privatliv og fortidens hemmeligheder, som åbenbares for læseren løbende igennem bogen. Bipersonerne som vi møder er også godt beskrevet og jeg fik en tydelig fornemmelse af hvem de var – især hendes kollegaer Mark og Charlie og reporteren Emilia som snuser rundt efter et scoop. Jeg kan godt lide når der er personlige fortællinger med i krimier, så jeg virkelig kan fornemme de personer der er i bogen – det giver lidt mere substans. Vi følger også ofrene tæt under deres fangenskab og man kunne nærmest mærke deres frustration og frygt.

Selvom der er en del fra karakterernes privatliv med, tager det ikke for meget fokus fra efterforskningen, som vi følger tæt – og jeg vil næsten garantere noget af et plottwist i slutningen af bogen. Jeg blev i hvert fald meget overrasket. Der er generelt små overraskelser igennem bogen, både i forbindelse med opklaringen og vores karakterers privatliv.

Generelt er “Okker Gokker” en virkelig velskrevet krimi. Der er højt tempo, men ikke så højt at man som læser bliver forvirret. Siderne vender bare sig selv og der sker hele tiden noget. Det er en af de krimier hvor man sidder tilbage med en følelse af at ville have mere. Man får svar på alle spørgsmål og man sidder ikke uforløst tilbage – og vi kommer også godt ind bag gerningsmanden og får en form for forståelse for hvorfor vedkommende handler som den gør – omend det er skrækkelige handlinger. Bogen slutter dog af med lidt af en cliffhanger, så jeg ser frem til at læse nummer to i serien.

Jeg vil klart anbefale “Okker Gokker” til alle krimieelskere. Jeg var vild med den – det er en krimi skrevet lige efter mit krimihjerte og jeg har intet at sætte en finger på.

6 ud af 6 stjerner

Udgivet af forlaget Jentas, 2017

Antal sider: 344