Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Jentas, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening bogen.

Liget af en midaldrende mand bliver fundet i et forladt hus i Southamptons bordelkvarter. Han er frygtelig lemlæstet og hans hjerte er blevet fjernet. Få timer senere bliver hans hjerte leveret med bud til hans hustru og børn. Kort efter bliver endnu en mand fundet dræbt og opskåret – og også hans hjerte mangler. Politikommissæren Helen Grace kan tydeligt fornemme raseriet bag mordene, men hun kan umuligt forudsige hvor lunefuld morderen er, eller hvad der venter hende når jagten er omme.
”Bro Bro Brille” er nummer 2 i serien om Helen Grace og dermed opfølgeren til “Okker Gokker” . For at få mest muligt ud af denne bog, vil jeg anbefale at man læser nummer 1 først, da mange ting i bogen henviser til begivenheder fra den første bog.

“Bro Bro Brille” er en krimi hvor spændingen begynder allerede fra første side og man fornemmer hurtigt at det er en bog man ikke får lyst til at lægge fra sig før sidste side er læst. Jeg oplevede dog at blive lidt forvirret i starten, da der sker mange ting, som ikke umiddelbart har noget med hinanden at gøre og bogen springer meget imellem de forskellige historier – læsningen blev dog mere flydende og mindre forvirrende jo længere vi kommer ind i historien.

“Okker Gokker” sluttede med lidt af en cliffhanger, så det var et dejligt gensyn med Helen Grace og hendes kollega Charlie. Jeg havde lidt brug for at vide hvordan det gik dem. Vi lærer Helen endnu bedre at kende i denne bog, hvor det fornemmes at hun så småt begynder at sænke paraderne lidt og vi ser hende lidt mere følsom – selvom hun fortsat, på mange punkter, fremstår noget selvdestruktiv og skaber mange konflikter. I “Bro Bro Brille” kommer vi også ind på livet af Helens kollega, Tony, hvis personlige historie rørte mig meget. Jeg håber på at finde ud af mere om ham fremadrettet, da han er en stærk karakter, som var med til at give denne bog noget ekstra substans. Arlidge formår at beskrive sine karakterer så man tydeligt kan fornemme dem og man kan ikke undgå at have en mening om dem; nogle sympatiserer man med og andre afskyr man nærmest – særligt den luskede reporter Emilia, som vi også møder i denne bog.

“Bro Bro Brille” er ikke for sarte sjæle. Den er barsk og der er malende beskrivelser af de grusomheder som ofrene udsættes for. Arlidge er også god til at beskrive de følelser de efterladte står med og man kan næsten fornemme sorgen og vreden mens man læser bogen. Generelt er bogen velskrevet; helt fra beskrivelserne af omgivelser og følelser og til dialogerne som fremstår troværdige.

Vi følger opklaringsarbejdet tæt og man fornemmer som læser tydeligt den frustration de oplever under opklaringen, men også den lettelse der opstår når de føler de er på sporet af noget. Selvom der er meget fokus på opklaringen får vi samtidig også et godt indblik i hovedpersonernes privatliv, som jeg sætter stor pris på, da jeg godt kan lide at komme godt ind bag vores hovedpersoner – især når det hele er så godt balanceret, som det er i denne bog.

Tempoet i “Bro Bro Brille” er tilpas højt. Der sker meget, men ikke så man helt taber pusten, men den blev heller ikke kedelig på noget tidspunkt. Da min forvirring over sidehistorierne havde lagt sig oplevede jeg også at læsningen bare flød. Det er korte kapitler, som er med til at øge spændingen og sproget er letforståeligt. Grundet min forvirring i løbet af bogen sad jeg med mange spørgsmål i hovedet, men jeg endte med at få svar på de fleste af dem og jeg sidder derfor ikke uforløst tilbage. Jeg havde dog lidt en følelse af at slutningen var lidt forhastet og det, kombineret med min forvirring i starten, trækker lidt ned i min samlede vurdering. Det er dog et godt plot og der er flere overraskelser undervejs.

“Bro Bro Brille” kan bestemt anbefales til fans af forfatterens første bog i serien (“Okker Gokker”) Hvis man ikke har læst den endnu vil jeg anbefale at man kommer igang med begge to, hvis man er til krimier med gode plots, stærke hovedpersoner og overraskende plottwists. Jeg glæder mig til nummer 3 i serien udkommer på dansk.

5 ud af 6 stjerner

Udgivet af forlaget Jentas, november 2017

Antal sider: 365