Reklamelink, hvis du klikker på boksen nederst på siden.
Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Gyldendal, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Om bogen

Forlaget skriver: Et intercitytog på vej mod Berlin afspores tæt på Vordingborg. Syv mennesker dør, heraf to fra politiet. Da man forsøger at opklare sagen, bliver chefen for Havarikommissionen opsøgt af en mystisk kvinde, der beder ham lade sagen ligge.Konrad Simonsen kobles på sagen, og togulykken viser sig hurtigt blot at være begyndelsen. Inden længe er Simonsen og hans team viklet ind i en sag, der involverer både russiske olieinteresser, en obskur dansk natradio, en gruppe amatørarkæologer og et internetfællesskab, der i smug planlægger hemmelige aktioner rundt omkring landet. Samtidig har Konrad Simonsen sin helt egen interne undersøgelse kørende

Min anmeldelse

Mirakelbarnet er den niende bog i serien om chefkriminalinspektøren Konrad Simonsen. Selvom det altid giver bedst mening at læse de foregående bøger i en serie er dette én af de bøger, jeg vurderer fint kan læses selvstændigt, da fokus primært er på opklaringsarbejdet af en forbrydelse. Selvfølgelig får man mere ud af personernes privatliv og deres udvikling ved at have læst de foregående og der er da også hentydninger til episoder i tidligere bøger, men det vigtigste ridses fint op for læseren.

Mirakelbarnet er skrevet i datid fortalt med den alvidende fortællervinkel, hvilket betyder at vi kommer fint ind i de forskellige tanker og refleksioner ved flere af bogens karakterer – også de karakterer der ikke er vores hovedpersoner. Det gør at vi får et fint indtryk af hvem de hver især og at både hovedpersoner og bipersoner er let genkendelige hele bogen igennem. Det er generelt et interessant persongalleri som Hammer-parret præsenterer os for. Konrad Simonsen, som er vores primære hovedperson er en både sympatisk og intelligent herre, som også fremstår som en vellidt chef og så er han gift med sin kollega, Komtessen. Udover disse to møder vi også en del bipersoner, heriblandt flere af kollegaerne. Samspillet mellem de forskellige karakterer er fint og troværdigt skildret og så er jeg vild med at det er en broget flok. Det giver lidt dynamik i personalegruppen at de alle er ret forskellige – lige præcis som det også ville gøre i virkeligheden. Dialogerne er velskrevne og er med til at underbygge de forskellige personers forskellige karaktertræk og samspillet imellem dem. Generelt skriver Hammer-parret virkelig godt – sproget er flydende og omgivelser og miljø er levende beskrevet, så man som læser klart kan se scenerne for sig.

Det fornemmes at Hammer-parret har været grundige i deres reasearch. Dette viser sig eksempelvis i beskrivelsen af moderne teknologi og den måde hvorpå efterforskningsarbejdet udføres samt historiske data. Dette, kombineret med et troværdigt persongalleri, er med til at give bogen en vis form for autencitet.

Spændingsniveauet i bogen er generelt ret højt. Kapitlerne er korte og slutter næsten allesammen med små cliffhangers, så man hele tiden har lyst til at læse videre.   Vi følger desuden opklaringsarbejdet tæt og fornemmer hele tiden at efterforskningsgruppen er i en kamp mod tiden, om at få opklaret sagen, før der sker flere mord. Der er mange tråde i historien og man sidder som læser flere gange forvirret tilbage sammen med efterforskningsgruppen, men det hele bliver altså fint samlet til sidst. Jeg havde ikke selv gennemskuet plottet og jeg elsker når jeg kan blive overrasket på den måde.

Mirakelbarnet er en historie om både frygt, afmagt, sorg, magt og politik og er et mustread for læsere der ellers er begejstret for Hammer-parrets bøger. Jeg vil desuden anbefale bogen til krimilæsere, som sætter pris på krimier, hvor fokus er på opklaringsarbejdet fremfor hovedpersonernes privatliv. Det er ikke min yndlingsbog i serien, men den er absolut både velkomponeret, velskrevet, spændende og læseværdig. Jeg sender 5 stjerner afsted til Hammer-parret.

5 ud af 6 stjerner

Udgivet på forlaget Gyldendal, oktober 2018

Antal sider: 431