Reklamelink, hvis du klikker på boksen nederst på siden. Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra Gads Forlag, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Om bogen

Fotografen Mark har været en skygge af sig selv siden sin hustrus pludselige død, men han vender tilbage til livet, da han forelsker sig i Evie. Inden længe flytter Evie ind i Marks vidunderlige hus ved havet, men snart kommer hun ud for en række uheld i hjemmet. Er det Mark, der står bag? Og hvordan døde Marks første kone egentlig?
En aften bliver politikommissær Stephanie King kaldt ud til Mark og Evies hjem. Her finder hun to tilsyneladende døde menneskekroppe i en seng … fuld af blod. Politiet sætter omgående alt ind på at få opklaret, hvad der er sket, men sandheden er langt vanskeligere at finde frem til end først antaget …

Min anmeldelse 

Rachel Abbott har flere anmelderroste krimier bag sig, men dette er mit første litterære møde med forfatteren og nej, hvor havde jeg høje forventninger til Drevet til mord – særligt fordi at  bogbloggeren Livet i dukkehuset var helt vild med den (iflg. citatet på forsiden af bogen) og vi plejer at dele smag i mange bøger. Jeg må dog desværre indrømme at den ikke levede helt op til mine forventninger.

Det der trækker ned for mig er det noget skuffende persongalleri. Vi møder flere forskellige personer, men jeg fandt ikke rigtig nogle af dem specielt nuancerede og jeg følte ikke rigtig jeg kendte nogle af dem hvilket efterlod mig med en følelse af, at jeg konstant var distanceret fra historien.
Vi møder Evie, som er blevet kærester med fotografen Mark. Hendes historie er fortalt i jeg-form, mens resten af personernes  historie er fortalt med personalfortællervinklen – hele historien er skrevet i datid.
Udover Evie og Mark møder vi Marks søster Cleo, hendes veninde Aminah, overbetjenten og efterforskeren Stephanie og hendes kollegaer. Aminah, som er én af bipersonerne var faktisk den person der stod stærkest og den eneste person jeg sympatiserede med. Resten af personerne var, i min optik, ret usympatiske og uden særlige kendetegn og dette irriterede mig lidt.  Drevet til mord er første bog i en planlagt trilogi, men jeg har nærmest ingen anelse om hvem vores hovedperson er og hvem det er vi egentlig skal følge i næste bog – noget får mig til at tro, at det er efterforskeren Stephanie, eftersom det er en ny krimiserie, men jeg må indrømme at jeg er lidt i tvivl, da hun i så fald fylder alt for lidt i denne bog og der er intet i hendes historie som gør mig vildt nysgerrig på, hvad der vil ske i hendes liv fremadrettet, da jeg kom så lidt ind på livet af hende. Noget jeg dog vil rose er de velskrevne dialoger, som er medvirkende til at skabe et troværdigt samspil mellem personerne og at de følelser vores personer står med også virker troværdige.

Med hensyn til spændingsniveauet er bogen dog skruet rigtig godt sammen, hvilket er med til at trække op i min samlede vurdering. Den starter godt ud med en både dyster og spændende prolog som lagde op til en masse mystik og uhygge fremadrettet og denne stemning varede også ved hele bogen igennem. Jeg følte dog hurtigt at jeg gennemskuede plottet – og det kan være helt fint, så længe vejen mod åbenbaringen af plottet er spændende og det var den altså, særligt fordi forfatteren har været god til at indsætte strategiske cliffhangers, så man gerne lige vil have det næste kapitel med. Det viste sig at jeg i store træk havde ret i mine gæt, omend der var små lidt overraskende nuancer, som jeg ikke selv havde regnet ud. Jeg fik dog aldrig den der wauw-fornemmelse, som man kan få når en bog virkelig byder på plottwists og det havde jeg altså forventet at få. Herudover var det en fed kombination af både domestic noir, retssalskrimi og helt almindelig efterforskningskrimi og dette fungerede altså rigtig godt.

Jeg vil anbefale Drevet til mord til krimilæsere som godt kan lide en spændende historie, men for hvem persongalleriet ikke betyder det helt store. For det ér altså en spændende historie og plottet holder da også – og jeg kan se at andre bloggere og flere læsere på Goodreads er helt vilde med den og blev meget overraskede under deres læsning. Jeg havde nok bare for høje forventninger og det kan nogle gange være farligt, da man ofte kan risikere at blive lidt skuffet. Jeg ender dog alligevel på fire stjerner da det var et fedt plot, en anderledes opbygning og der var spænding hele vejen igennem.
Jeg tænker da også at jeg vil læse den næste bog i serien når den udkommer, både i håb om at komme tættere på den karakter vi skal følge, men også fordi jeg egentlig godt kan lide forfatterens skrivestil.

 

4 ud af 6 stjerner

Udgivet på Gads Forlag, januar 2019

Antal sider: 364

Oversat af Lærke Pade