“Den hemmelige Kvinde” af Anna Ekberg (pseudonym for de to forfattere Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinrich) og er første bog under dette pseudonym.

Den handler om Louise som lever et godt liv på Christiansø med sin kæreste Joachim. En dag, midt om sommeren, kommer en fremmed mand ind i Louises café og påstår at hun er hans kone Helene som er forsvundet, for tre år siden fra Silkeborg-egnen.  Manden præsenterer sig som Edmund. Louises bliver bange og sammen med Joachim forsøger hun at få manden ud af hendes café og politiet bliver tilkaldt, til den lille ø. Det viser sig her at der er noget galt – billederne af Helene, som Edmund fremviser, ligner til forveksling Louise. Alle bliver taget med til stationen og her viser undersøgelser tydeligt at Louise faktisk er Helene. Uden at vide af det er hun pludselig mor til to og arving af et forretningsimperium. Louise/Helene er nødt til at tage afsked med Joachim og vende tilbage til et liv hun ikke kan huske – men hun vil ikke svigte sine to børn, som hun angiveligt har gjort én gang. Hele situationen skaber en masse spørgsmål for Louise/Helene, som hun vil forsøge at få svar på.

Det er en bog fyldt med spænding. Den har et godt plot og er virkelig svær at lægge fra sig, allerede fra første side. Den handler om magt, kærlighed, mord og så meget mere. Den er skræmmende, for bare tanken om at man pludselig en dag, blev konfronteret med, at det liv man lever ikke er sandt, er da forfærdelig. Det er en virkelig gennemtænkt krimi, som holder tempoet hele vejen. Hele tiden prøvede jeg at gætte med på, hvorfor hun dog forsvandt dengang og hvordan hun har kunnet glemme hele flugten. Der må være sket noget forfærdeligt, siden man vælger at forlade et tilsyneladende godt liv – og endda forlade sine to børn. Jeg gættede dog ikke rigtig, det vil jeg indrømme, men det er også godt at blive rigtig overrasket, når man får svaret.
Jeg kan ikke sige meget andet end LÆS DEN, hvis man ikke allerede har læst den og hvis man er til velkomponerede krimier med et godt plot!

Bogen får næsten topkarakter, men der manglede lige det sidste – jeg kan ikke helt sætte fingeren på hvad, men nogle gange kan man bare mærke det ikke?

5 ud af 6 stjerner.

Udgivet af forlaget Politiken, 2016

Antal sider: 398