Reklamelink, hvis du klikker på boksen nederst på siden. Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget People’s Press, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Om bogen

Forlaget skriver: Det brutale overfald på Artie har fået Søster til at komme med afsløringer, der vender op og ned på alt. Derfor lukker Ilka bedemandsforretningen og kører sydpå i håbet om omsider at finde sandheden om sin far.Tredje og sidste bind i trilogien om bedemandsdatteren Ilkas jagt på sandheden om den far, der forlod hende, da hun var syv år, og aldrig lod høre fra sig.

Min anmeldelse 

Jeg havde glædet mig usigeligt meget til denne udgivelse, da anden bog i trilogien simpelthen sluttede så spændende og med den vildeste cliffhanger. Jeg gik derfor også igang med Den tredje søster med det samme den kom ind ad døren – og inden dagen var omme havde jeg allerede færdiglæst den. For ligesom Blædels andre bøger er dette altså også en rigtig pageturner, som jeg bare ikke havde lyst til at lægge fra mig. Jeg vil i øvrigt lige påpege at jeg ikke vil anbefale at man læser bøgerne om Ilka hver for sig – det er én samlet historie, som bør læses i korrekt rækkefølge: Bedemandens datter først, dernæst Ilkas arv og slutteligt denne: Den tredje søster. 

Bogen er skrevet i datid med personalfortællervinklen, ud fra Ilkas synsvinkel.
Da hele trilogien hænger uvægerligt sammen foregår vores hovedpersoners udvikling også kontinuerligt gennem de tre bøger. Ilka er i denne bog blevet lidt blidere og mere nuanceret i sin tankegang, hvilket klæder hende. Hun er da fortsat lidt garderet, men hun er ikke helt så stædig og vred, som hun (forståeligt nok) virkede til at være i starten af serien. Også relationerne mellem de forskellige personer i bogen har udviklet sig løbende igennem de tre bøger og det har også været spændende at følge. Jeg er virkelig vild med persongalleriet og jeg føler næsten jeg kender vores primære personer, hvilket gjorde at jeg virkelig også har engageret mig i disser karakterer. Jeg følte både vrede, frygt og glæde sammen med dem og jeg elsker når bøger også kan sætte lidt gang i mine følelser mens jeg læser. Det bliver faktisk lidt trist at vi ikke skal høre mere til dem fremadrettet.

Der er spænding, action og drama fra første til sidste side og spændingsniveauet i bogen er derfor også rigtig højt. Jeg fandt den lidt mere actionpræget end de to forrige i serien, men det er jo også afslutningen på hele historien om Ilka, hvor vi nærmer os et eller andet klimaks og derfor også må forvente lidt mere action. Sproget er flydende og levende, kapitlerne korte og dialogerne velskrevne og selve historien er vildt interessant – alt dette tilsammen gør altså Den tredje søster til én af de bøger hvor siderne bare vender sig selv og lige pludselig er klokken 2 om natten og man burde nok egentlig gå i seng – men man vil jo bare så gerne lige have det sidste med.

Selvom de to andre bøger i serien også bød på både action og mord, så synes jeg altså at selve historien i  Den tredje søster er lidt mere brutal end de andre – det gjorde mig dog bestemt ingenting, da jeg ikke ligefrem er sart. Det er altså en virkelig vild historie og jeg blev noget overrasket da hele plottet blev afsløret! Fantastisk godt fundet på – jeg havde slet ikke set det twist komme.

Den tredje søster er dog ikke kun actionpræget og lettere brutal – det er også en fortælling om tilgivelse, familiebånd, venskab og kærlighed. Jeg er endnu engang imponeret over Sara Blædel og hendes evne til at komponere en så fed krimi – hun viser endnu engang at hun er en dronning indenfor den danske krimigenre. Hende kan vi altså godt være stolte af!

Det er et absolut mustread for læsere der har været begejstrede for de to forrige bøger i serien. Har man endnu ikke læst serien, men overvejer man at gå igang, så kan jeg kun opfordre til at man gør det, for de her tre bøger tilsammen byder altså læseren på en vildt interessant og overraskende historie. Selvom jeg er ked af, at trilogien om Ilka nu er slut, så mener jeg altså at Den tredje søster er den helt perfekte afslutning på fortællingen om Ilka og bedemandsforretningen i Racine!

6 ud af 6 stjerner

Udgivet på forlaget People’s Press, november 2018

Antal sider: 313