Reklamelink, hvis du klikker på boksen nederst på siden. Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra People’s Press, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Om bogen

Da et dansk medicinalfirma skal lancere sin største satsning nogensinde – en banebrydende pille til kvinder med depression som også mister sexlysten – får den administrerende direktør nys om, at en medarbejder anonymt har sendt ulovlige dokumenter til Lægemiddelstyrelsen.
Han kontakter CJ Consult, hvor Sofie Munk netop er blevet ansat, og hun får til opgave at finde den skyldige. Men hun har knap taget hul på efterforskningen, før alle hendes alarmklokker kimer. Meget tyder nemlig på, at direktøren har væsentligt større problemer end nogle forbudte papirer.
For en medarbejder har åbenbart haft sin helt egen dagsorden. Ud over de indsendte dokumenter har vedkommende nemlig taget sagen i egen hånd og fjernet alt – og alle – der kunne stå i vejen for pillens succes.

Min anmeldelse 

Søster min er anden del i serien om Sofie Munk og jeg har ventet i spænding på at den skulle udkomme, da den første bog i serien, Stjålne liv, tog med mig storm. Søster min lever langt hen ad vejen op til de høje forventninger jeg havde.
Jeg vil anbefale at man læser Stjålne liv først for at få et dybere indblik i hvem Sofie Munk er, men man vil dog også fint kunne læse bogen her selvstændigt, da krimi-delen i bogen er en afsluttet historie.

Historien er skrevet i datid ud fra personalfortællervinklen, hvor vi skiftevis følger to personer: Sofie Munk og Rasmus Lange.
Sofie er vores gennemgående hovedperson i denne serie. Hun har netop fået nyt arbejde som privat efterforsker. Der er ingen tvivl om at hun er intelligent, men hun er også meget nysgerrig. Derfor passer dette job også perfekt til hende, men hun får dog også rodet sig ud i nogle knap så hensigtsmæssige ting i sin søgen efter svar. Hendes nysgerrighed overtrumfer også nogle gange de mere sympatiske sider hos hende, så hun nogle gange kan fremstå lidt egoistisk og usympatisk. Gennem hendes refleksioner ser vi dog at hun faktisk har en samvittighed og at hun godt er klar over når hun fejler. Hun er en troværdig karakter og jeg elsker at hun ikke bare er en heltinde, der gør alting korrekt.
Rasmus arbejder i Lægemiddelstyrelsen. Han er meget presset på privatfronten og forsøger at få både job og hjem til at gå op i en højere enhed, mens han sætter sig selv og sine egne behov fuldstændigt i baggrunden. Han er en mand hvor vi virkelig mærker den følelse af afmagt han står med konstant. Jeg nærede virkelig en stor sympati for ham.
Herudover præsenteres vi også for en del bipersoner. De fleste af disse var meget tydelige for mig og jeg kunne genkende dem, når vi hørte deres navn igen senere i historien. Der var dog nogle enkle hvor jeg lige måtte rode rundt i hjernen for lige at komme i tanke om hvem det nu lige var.  Det var lidt ærgerligt fordi det forstyrrede min læsning en smule, men det trækker ikke voldsomt meget ned i min samlede vurdering, da det drejer sig om meget få personer.
Samspillet imellem de forskellige personer er dog virkelig godt skildret, hvilket både skyldes forfatterens evne til at skabe stemninger i de forskellige scener så man nærmest kan føle dem selv, men også de velskrevne dialoger.

Spændingsniveauet i bogen er i et helt fint niveau. Der er ikke fuld action hele bogen igennem, men den holder et konstant niveau af spænding, som var medvirkende til at holde mig fanget som læser. Kapitlerne er alle forholdsvist korte og slutter på en spændende måde, så jeg fik lyst til lige at læse et kapitel mere. Herudover er plottet vildt interessant og samtidig originalt – og så var det altså også lidt uhyggeligt. Det handler jo om noget så vigtigt som kontrol af de nye medicinpræparater der kommer på markedet. Og hvis kontrollen af disse ikke udføres korrekt og man ikke kan stole på de folk der skal godkende det, så står vi fandme godt nok med noget af et problem! Skidegodt fundet på altså.

Herudover er der ingen tvivl om at Vincentz har brugt tid på sin research. Der er simpelthen styr på det hele, selv ned i de mindste detaljer, hvilket er medvirkende til at jeg fandt hele historien troværdig, selvom det er skønlitteratur – og det er altså noget som virkelig trækker op hos mig.

Jeg vil anbefale Søster min til andre thrillerfans der også sætter pris på en velresearchet historie med en troværdig og original hovedperson samt et originalt, troværdigt og lidt skræmmende plot. Jeg er altså ret vild med denne her bog og jeg håber allerede nu at vi snart kommer til at høre noget mere til Sofie Munk. Men hvis næste bog bliver ligeså god som denne her og den foregående, så venter jeg dog gerne et par år igen om nødvendigt – for så er det altså ventetiden værd.

5 ud af 6 stjerner

 

Udgivet på forlaget People’s Press, januar 2019

Antal sider: 367