Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Flamingo, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Er du nogensinde dukket op til brunch søndag morgen, stadig med lugten af lørdag nat hængende i dit hår? Valgt din seng, Netflix og pizza i stedet for menneskelig kontakt? Været den, der kunne underholde dine venner med fortællinger om Tinderdates fra helvede? Så mød 29-årige Ellie Knight. Hendes liv er ikke blevet, helt som hun havde forestillet sig. Hun hader sit job, hendes venner har pludselig travlt med at blive gift og få børn, og hendes roomies er rent ud sagt bizarre. Men hvem har egentlig styr på sit liv når alt kommer til alt?

“Hot Mess” er blevet kaldt Bridget Jones for Tindergenerationen – og det forstår jeg virkelig godt. Jeg er stor fan af Bridget Jones og synes bestemt at “Hot Mess” lever op til det sammenligningsgrundlag.

Ellie Knight er en kvinde som jeg tror mange yngre kvinder kan genkende sig selv lidt i – særligt os der har været single i Tinder-tiden. Hun er en kvinde som på en eller anden måde er underlagt et pres fra sine omgivelser om at finde drømmemanden – hun nærmer sig jo trods alt 30 år med hastige skridt og er stadig single og barnløs og det kan da umuligt være hendes eget ønske? Eller hvad? Vi følger Ellies jagt på at finde sin egen identitet og skabe sine egne drømme for fremtiden og det var fantastisk at få lov til at følge denne skønne kvinde i hendes søgen. Hun indeholder både gode og dårlige sider som vi bliver indviet i hvilket gør hende til en meget troværdig hovedperson – og så er hendes liv altså hylende morsomt at følge med i. Ellie er den slags hovedperson som man bare ikke kan lade være med at holde af. Vi møder også de personer der optræder i hendes liv, set fra Ellies perspektiv og bliver også inddraget i lidt af deres hverdagsdrama, som gav bogen et lidt andet perspektiv end kun Ellies egne problemer og udfordringer.

“Hot Mess” er en bog som vil give læseren latterkramper; dels på grund af Ellies oplevelser som er underholdende beskrevet og underbygget med sjove og troværdige dialoger og dels på grund af Ellies far, som er ved at skrive en roman: “75 nuancer af Tony” som han selvfølgelig deler med Ellie og hendes søster – og os læsere. Jeg griner seriøst bare af at skrive dette og af at tænke på den tåkrummende læsning det var.

Selvom det er hylende morsom læsning var der også scener hvor jeg blev meget rørt. Jeg vil ikke spoile, men kan blot skrive så meget at når Ellie åbner op for et stort tab i sit liv, så er det rørende og smukt og understreger at vores hovedperson er en karakter med mange facetter. Det er også en bog som, dog med humor, tager nogle seriøse emner op såsom drømme, lykke og samfundsnormer i den moderne tidsalder. På trods af al humoren er det på bedste Chicklit-manér også en historie med noget drama undervejs, hvor bølgerne går lidt højt, hvilket var med til at give bogen lidt ekstra spænding. Selvom denne genre ofte kan være lidt forudsigelig, så havde jeg ikke den oplevelse med “Hot Mess”, hvor jeg blev overrasket flere gange undervejs – og særligt slutningen overraskede mig.

“Hot Mess” er en moderne chicklit-roman og selvom vi har set dagbogsformen indenfor denne genre før, tilbyder den alligevel noget nyt og er noget helt særligt indenfor genren og jeg misunder faktisk lidt de læsere som endnu har den til gode.

Det er en roman som både udviser diversitet, har noget på hjerte og som efterlader læseren med en god fornemmelse indeni og en tro på at det hele nok skal løse sig på en eller anden måde.

Jeg elskede simpelthen “Hot Mess” og jeg vil anbefale den til alle fans af chicklit-genren – og generelt bare anbefale den til alle yngre kvinder, som har været eller stadig er single i Tinder-generationen. Jeg er sikker på, at de også vil elske den – selv hvis de ikke normalt er forfaldne til denne genre. Jeg vil bare advare mod at læse den i togets stillezone-kupé; jeg tror man kan risikere at blive ret upopulær, når man gang på gang må kæmpe for at holde latteren inde.

6 ud af 6 stjerner

Udgivet af forlaget Flamingo, februar 2018

Antal sider: 272