Anmeldereksemplar: Forlaget People’s. Min anmeldelse er ikke påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Om bogen 

Evie Flynn har altid været familiens sorte får. Hun har, i modsætning til sine søstre, aldrig rigtig opnået noget. Hun har forsøgt sig som skuespiller og fotograf og arbejder nu som ufaglært i forskellige vikariater. Hun er egentlig spontan og drømmende af natur, men lever nu et stillestående liv med sin kæreste Matthew.
Da hendes elskede moster Jo omkommer i en bilulykke arver hun pludselig mosterens strandcafé i Cornwall. Evie står derfor nu overfor et valg: Vil hun flytte til Cornwall og drive café? Og hvad så med Matthew? Og hvad med Ed – strandcaféens mystiske og meget charmerende stamgæst?

Min anmeldelse 

Nogle gange elsker jeg at læse en roman, som jeg ikke nødvendigvis behøver investere mig voldsomt i, men som jeg bare kan hygge mig med. Og her er feel good-genren jo oplagt – en genre, som Caféen i Cornwall hører ind under. Den byder derfor også på en masse klichéer, som er så velkendte indenfor genren, men det er noget jeg forventer når jeg åbner sådan en roman. Hvis bare historien samtidig underholder mig, så gør det mig heller ikke noget. Det er en del af charmen ved genren – man ved ligesom hvad man får. Det der altid er interessant er så om det er total pladderromantisk, om persongalleriet består af personer man har lyst til at lære at kende, om den er sjov og om den overrasker én undervejs.

Her kan jeg starte med at kommentere på persongalleriet, som bestod af karakterer jeg havde lyst til at lære at kende og hvor jeg ønskede det gik dem godt. Historien er fortalt i datid med jeg-fortælleren, hvor vi hele vejen igennem følger den lidt distræte og drømmende Evie, som i lang tid har neddæmpet sin spontane natur, for at passe ind i sin fornuftige familie og leve med sin fornuftige kæreste. Jeg kom virkelig til at holde af Evie. Hun har da nogle sider som jeg fandt lidt irriterende, men som alligevel blev lidt charmerende, fordi hun samtidig er både omsorgsfuld, varm og kærlig. Hendes udvikling i bogen virkede dog på nogle punkter lidt utroværdig. Jeg vil ikke gå i dybden med dette, for vil ikke spoile noget, men der er bare nogle ting i hendes udvikling, som jeg savnede lidt mere viden omkring.
Udover Evie møder vi også nogle bipersoner og her kommer der også lidt klichéer: den mystiske fremmede, den vilde og enlige bedste veninde, den fornuftige og kedelige kæreste og forældre og søstre, som alle har styr på livet og ser hende som lidt af en fiasko. Det var dog alle karakterer som jeg på hver sin vis fandt interessante nok og som gav noget godt til historien. Og så er det jo også klichéer af en årsag: det er jo typer der kan være genkendelige for mange. Samspillet mellem karaktererne var også fint og langt de fleste dialoger var velskrevne, omend nogle virkede lige konstruerede nok og til tider lidt grænsende til det pladerromantiske, som jeg ikke er så stor fan af. Det kom dog muligvis også til at virke så konstrueret fordi noget af handlingen virker lidt forceret.

Noget jeg var særligt glad for var miljøbeskrivelserne. Jeg kunne nærmest se omgivelserne for mig, smage maden og mærke stemningen i den lille landsby Cornwall.
Herudover er sproget er flydende, der er flere sjove scener og en stor del af historien er skrevet med en humor, som er med at skabe en behagelig og opløftet stemning, selv ved mere alvorlige scener. Den blev dog aldrig så sjov, at jeg sad og grinede højt, men jeg var altså godt underholdt. Selve plottet i romanen er virkelig forudsigeligt, men der er da nogle overraskende hændelser undervejs og min opmærksomhed var fanget hele vejen. Man skal dog være forberedt på, at det er den type roman, hvor nærmest alting løser sig takket være heldige tilfælde.

Jeg vil anbefale Caféen i Cornwall til læsere der søger en roman fyldt med varme, lidt humor, drama, skønne karakterer og som generelt er glade for feel good-genren. Det er en fin historie om at finde sig selv, familiedynamikker, kærlighed, sammenhold og venskab. Jeg har i hvert fald nydt at være i selskab med Evie.

4 ud af 6 stjerner

 

Udgivet: September 2021

Antal sider: 444

Oversat til dansk ved Ninna Brenøe