“Jeg skal huske dig” af Yrsa Sigurdadóttir handler om tre venner som har købt et hus, på en lille ø i Island. Planen er at de skal renovere det forsømte og forladte hus. Men det føles efterhånden som om de ikke er alene i huset og at nogen ønsker at de skal forsvinde. De oplever også mærkelige lyde, en mærkeligt lugt af tang og én som taler til dem. Samtidig, på den anden side af fjorden, er en yngre læge igang med at efterforske selvmordet på en ældre kvinde. Det viser sig at hun var besat af at lede efter sin forsvundne søn. Men har disse to sager overhovedet noget med hinanden at gøre?

 

Dette her var virkelig en sand gyser. Jeg kunne næsten ikke lægge den fra mig, da jeg først var kommet igang og samtidig havde jeg bare slet ikke lyst til at læse videre, for den var simpelthen så uhyggelig. Den måde bogen er skrevet på, er bare så mørk men også så velskrevet at man virkelig ser det hele for sit indre øje. Jeg må indrømme at jeg ikke turde læse den, når jeg var alene hjemme. Der skal faktisk ret meget til at skræmme mig og jeg kan læse meget bestialske krimier og stadig kunne falde i søvn om aftenen, men denne her bog, den holdt mig altså vågen om natten – jeg har bare en eller anden uforklarlig frygt for ånder. Man fornemmer bare kulden og stemningen blandt personerne hele vejen igennem bogen. Dette er en bog, som man ikke lige glemmer.

“Jeg skal huske dig” er mit første ‘møde’ med forfatteren Yrsa Sigurdadóttir og jeg skal love for at det var et interessant første møde – og tilfældigt. Den lå i en tilbudsstak i min lokale Bog&Idé og lød interessant. Jeg havde faktisk aldrig hørt om den før.  Selvom hun halvt har skræmt livet af mig med denne gyser, så er jeg ikke i tvivl om at jeg skal forsøge mig med hendes krimier.

Jeg vil anbefale denne bog til dem der godt kan lide en god og mørk gyser (og som ikke har noget imod at miste sin nattesøvn). Selvom den var så uhyggelig får den alligevel toppoint fra mig – for en gyser skal jo netop kunne give en disse følelser.

6 ud af 6 stjerner

Udgivet af forlaget Lindhardt og Ringhof, 2013

Antal sider: 363