Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Lndhardt & Ringhof, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Om bogen

Forlaget skriver:

Sydbank Herning holder sin årlige julefrokost. I banken arbejder Maria som kasserer. Hun er single, barnløs og har et forhold til sin gifte chef, og intet af det stemmer overens med det voksenliv, hun havde forestillet sig. Hun vil være effektiv og fokuseret på at opnå den succes, som er passende, når man bor i Danmarks mest succesfulde by. Det er tid til at generobre kontrollen, synes Maria…

Min anmeldelse 

Med det samme jeg hørte om denne bog tænkte jeg at det var en bog som jeg simpelthen var nødt til at læse – den lød simpelthen bare sjov. Det er den også langt hen ad vejen, men desværre er jeg også lidt skuffet over den.

Persongalleriet er overskueligt men fint fyldt ud med nogle ret karikerede personer fra Herning. Historien er skrevet i datid med personalfortælleren hvor vi følger singlekvinden Maria som er fyldt tredive.  Efter gymnasiet søgte hun job i Sydbank og blev der ligesom bare siden, selvom hun har da har tankerne om nogle større ambitioner, som virker lidt påduttet udefra, for hun virker egentlig fint tilfreds med sit liv.
Herudover møder vi Marias mor som er nærmest desperat efter en svigersøn, Marias kollegaer og hendes chef. Alle karaktererne er, som tidligere nævnt, ret karikerede, men det gør også at man på én eller anden måde kan relatere til dem allesammen og det er også noget af det der gør dem så underholdende – men måske knap så troværdige.

Selve historien forløber kronologisk en uge op til julefesten hos Sydbank, selvom vi også får lidt flashbacks til hændelser før i tiden. Bogen er skrevet med et stille og enkelt sprog og den kommer aldrig rigtig op i tempo, selv ikke i de mere dramatiske scener, hvilket nærmest angav en vis ligegyldighed overfor det hele – og jeg ved ikke om det er det forsætligt, fordi vi skal mærke at Maria næsten er ligeglad og måske endda er gået lidt i stå eller om det måske bare er fordi skrivestilen ganske enkelt ikke rørte noget i mig. For jeg mærkede altså ikke rigtig noget undervejs i min læsning. Jeg følte mig konstant distanceret fra fortællingen, hvilket ærgrede mig lidt, for jeg kunne egentlig rigtig godt lide bogens præmis: en satirisk samtidsroman fra en større provinsby. Og der er da bestemt også nogle underholdende scener hvor jeg måtte trække lidt på smilebåndet, men mere gjorde den altså desværre ikke for mig.

Sku’ det være en anden gang er en kort og hurtigt læst bog, men desværre er det nok også en bog, jeg hurtigt glemmer igen. Jeg vil dog anbefale den hvis man er til de satiriske romaner og bare søger lidt let læsning. Det er en lille roman om utroskab, ambitioner, drømme, kærlighed og familieliv og jeg er sikker på der nok skal sidde nogle læsere derude som kommer til at elske den, selvom jeg er lidt mere lunken overfor den.

Jeg giver den dog tre stjerner for et underholdende persongalleri, som uden tvivl er bevidst karikeret og derfor også fungerer samt nogle sjove og nærmest tragikomiske scener.

3 ud af 6 stjerner

 

 

Udgivet på forlaget Lindhardt & Ringhof, august 2019

Antal sider: 163