Reklamelink, hvis du klikker på boksen nederst på siden.
Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic DK, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Om bogen

Andrea Oliver ved alt om sin mor Laura. Hun ved, at hun altid har boet i den lille by Belle Isle. Hun ved, at hun er en respekteret og fasttømret del af samfundet.  Hun ved, at hun ingen hemmeligheder har.
Men så en dag ender en tur til indkøbscenteret i et blodbad og en chokerende voldshandling, og pludselig ser Andrea en helt anden side af sin mor. Timer senere er Laura er på hospitalet og på forsiden af alle aviser. Det går langsomt op for Andrea, at hun alligevel ikke kender sin mor så godt, som hun troede. Farerne er først lige begyndt, og Andrea må ud på en livsfarlig jagt for at finde sandheden om sin mors fortid, før det er for sent. Gør hun det ikke, er begge deres liv i fare.

Brudstykker er en fritstående roman og er altså ikke en del af en serie.

Min anmeldelse

Karin Slaughter er en veletableret forfatter indenfor krimi- og thrillergenren og har flere anmelderroste romaner bag sig – og jeg er da også selv rigtig vild med forfatterens værker. Mine forventninger til Brudstykker var derfor ret høje – og jeg blev ikke skuffet.

Noget af det Slaughter virkelig er god til, er at skabe nuancerede og troværdige karakterer, og karaktererne i Brudstykker er altså ingen undtagelse.  Vores hovedperson i den del der foregår i år 2018, Andrea (kaldet Andy), er en kvinde i starten af 30’erne, som bor hos sin mor og arbejder på en vagtcentral, efter at hendes drømme i New York ikke blev opfyldt. Hun fremstår først som en noget usikker person, der mest af alt er lidt træt af sig selv og sit liv. Hun gennemgår dog noget af en udvikling i bogen og det viser sig at hun er lidt stærkere end jeg først havde antaget – og så er hun altså også ret intelligent og reflekterende.
Vi bliver også ført tilbage til en modstandsgruppe i 1986, hvor vi følger en anden hovedperson, den unge kvinde Jane (også kaldet Jinx). Hun fremstår lidt naiv og hun er fuldstændig forblændet af sin kæreste Nick og vil tilsyneladende gøre alt for ham. Hun er dog også en dynamisk karakter og det viser sig at hun også har flere facetter end det umiddelbare indtryk man får af hende.
Herudover møder vi dog også en del bipersoner, som også alle er fint beskrevne, både i udseende og personlighed, og man forstår hvad deres betydning er for den samlede historie. Samspillet imellem de forskellige karakterer er også meget troværdigt – dette skyldes både at følelserne og spændingerne personerne imellem er godt beskrevet, men bestemt også de velkonstruerede dialoger.
Fortællervinklen er personalfortælleren, hvor vi skifter mellem Andy og Janes perspektiv og historien er skrevet i datid.

Brudstykker starter ud med en spændende og dyster prolog – og så er historien ligesom igang, for denne stemning varer altså ved hele bogen igennem. Man fornemmer nærmest en konstant paranoia, særligt i Andys historie og der sker hele tiden ting, som bare gør historien mere og mere mystisk. Jeg må indrømme at jeg hurtigt regnede det overordnede plot ud, men det gjorde ikke noget, for der var stadig en masse små ting, jeg ikke kunne gætte og som jeg var meget spændt på at finde svar på – og så var det desuden interessant at følge Andys vej mod opklaringen af sandhederne. Bogen slutter med en epilog, som er en perfekt afslutning på hele historien – og jeg kan altså fortælle at der er overraskelser helt frem til sidste side af bogen.

Slaughter er ikke ligefrem kendt for at være en forfatter for de mere sarte sjæle, da hun skriver meget malerisk – også i de mere barbariske scener. Og på dette punkt er denne bog altså heller ingen undtagelse – dog er der ikke så mange af disse scener i bogen, så jeg vil mene at de fleste kan være med her.

Jeg er meget imponeret over forfatterens måde at skrue et plot sammen på. Brudstykker er egentlig en historie med mange tråde, men de bliver allesammen samlet til sidst på fineste vis, så man ikke sidder tilbage med uopklarede spørgsmål – og det er virkelig flot!

Brudstykker er en thriller om ondskab, hævn, kærlighed og svigt. Den er et absolut mustread, hvis man er til en velskrevet thriller med et stærkt plot, interessante karakterer og en masse spænding. Med Brudstykker viser Karin Slaughter virkelig hvorfor hun fortsat fortjener at være en stjerne indenfor thriller-genren!

5 ud af 6 stjerner

Udgivet på forlaget HarperCollins Nordic DK, september 2018

Antal sider: 525

Oversat til dansk af Henrik Enemark Sørensen