Reklamelink, hvis du klikker på boksen nederst på siden.
Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Jentas, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Om bogen

Jo Blackmore tilbyder en fremmed et lift. Den fremmede er en kvinde ved navn Paula, og der er umiddelbart ingen grund til at være paranoid. Men det viser sig snart, at Paula kender alt til Jo og hendes liv: hun kender Jos navn, hun kender Jos mand Max, og hun har en vante, der tilhører Jos to-årige datter Elise.
Hvad der begynder som en diskret trussel fra Paula, udvikler sig hurtigt til et sandt mareridt for Jo, idet både politiet, socialforvaltningen og Jos egen mand vender sig imod hende. Ingen tror på, at Jos datter Elise er i fare. Men Jo er ikke i tvivl, og hun ved, at der kun er én måde, hvorpå hun kan beskytte sin datter – ved at flygte!

Min anmeldelse

C. L. Taylor har flere psykologiske thrillers bag sig. På dansk er udgivet Løgnen og Savnet. Dette er dog mit første møde med forfatteren og jeg er ikke i tvivl om, at jeg skal læse hendes tidligere udgivelser på et tidspunkt – for hun formår da virkelig både at opbygge en god spænding og skabe en interessant historie. Hun har bl.a. læst psykologi tidligere i sit liv og hendes viden om den menneskelige psykologi skinner også fint igennem i Flugten. 

Vi følger primært to personer i bogen: Jo og hendes mand Max. Jos kapitler er skreget i jeg-form og Max’ kapitler er skrevet med personalfortællervinklen og hele historien er skrevet i datid. Jeg undrede mig lidt over, at hun ikke bare havde valgt den samme fortælleform til begges kapitler, men efterhånden gik det op for mig, at det nok er fordi hun ønsker at fortælle Jos historie, mere end hun vil fortælle Max’ historie. Men dette er en lille ting og jeg tror at de fleste læsere slet ikke vil tænke over dette, for det var egentlig ikke generende under læsningen.
Jo er en interessant og dynamisk karakter. Hun lider af agorafobi, men formår dog at passe sin hverdag, så længe der ikke opstår for mange nye situationer. Hun virker umiddelbart lidt svag og naiv, men efterhånden som man kommer længere ind i historien, viser det sig at hun faktisk er lidt stærkere end man skulle tro. Jeg fandt hende både sympatisk og troværdig som hovedperson.
Max er Jos mand og han virker umiddelbart som en støttende ægtefælle, som dog er påvirket af sin hustrus sygdom, da det også kræver en del af ham som pårørende. Han arbejder som journalist og har lige haft stor succes med en sag, som nu viser sig at kunne have haft alvorlige konsekvenser for hans privatliv.
Herudover møder vi også nogle bipersoner, som alle er interessante og jeg forstod deres betydning for den samlede historie. Samspillet mellem de forskellige personer er også troværdigt og man fornemmer tydeligt de forskellige stemninger i scenerne. Dette skyldes både forfatterens måde at beskrive en stemning på, men det skyldes bestemt også de velkonstruerede dialoger.

Flugten starter ud med spænding og mystisk allerede fra første kapitel og denne stemning varede faktisk ved hele bogen igennem. Både følelser, refleksioner og hændelser er skarpt beskrevet og man mærker både Jos paranoia, angst og frustrationer hele bogen igennem, hvilket også var med til at give historien en lidt dyster stemning, som jeg sætter stor pris på i psykologiske thrillers. Herudover venter der også læseren noget af et plottwist hen mod slutningen – jeg havde i hvert fald ikke gættet det og jeg elsker når historier kan overraske mig på den måde!

Kapitlerne er forholdsvis korte og slutter alle med små cliffhangers, så jeg hele tiden havde lyst til at læse videre. Jeg var så nysgerrig på hvad der var op og ned på historien og jeg ønskede virkelig at Jo klarede den. Dette tilsammen gjorde også at Flugten var hurtigt læst – og den kan klart kategoriseres som en rigtig page-turner.

Flugten kan absolut anbefales til fans af psykologiske thrillers. Det er en spændende historie om sin mors kamp for både sig selv og sin datter. Jeg er i hvert fald meget imponeret og glæder mig til at læse mere af forfatteren fremadrettet!

5 ud af 6 stjerner.

Udgivet på forlaget Jentas, august 2018

Antal sider: 330

Oversat til dansk af Marielle Nielsen Hansen