Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Jentas, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Om bogen

Forlaget skriver:
Efter en ferie, holder Finn og Layla ind på en rasteplads for at gå på toilettet. Da Finn kommer tilbage, er Layla sporløst forsvundet. Det er i hvert fald, hvad han fortæller politiet.
Ti år senere er Finn forlovet med Ellen, Laylas søster. Der er dog noget ved Ellen, som Finn ikke helt kan forstå, og han stoler måske heller ikke helt på hende, som han burde.
Kort tid før det planlagte bryllup, får Finn et opkald om, at nogen har set Layla. Han begynder også at få e-mails fra fremmede, som ved mere, end de burde, og pludselig begynder der at dukke ting op fra Laylas fortid.
Kan Layla være i live – og på sporet af Finn? I så fald, hvad vil hun, og hvad ved hun?

Min anmeldelse 

Jeg har været meget spændt på denne bog, da jeg var vild med den første bog jeg læste af forfatteren Bag lukkede døre, men jeg virkelig ikke kunne lide den anden bog Sammenbruddet, da jeg fandt den både kedelig og forudsigelig. Jeg vil ikke sige jeg er helt så negativt stemt over Bring mig tilbage som jeg var over Sammenbruddet, men jeg var altså heller ikke helt oppe at ringe over den.

Historien er fortalt med jeg-fortælleren og er primært skrevet i nutid bortset fra de glimt vi får til fortiden, hvor det selvfølgelig er skrevet i datid.
Hovedpersonen i bogen er Finn og det er også ham der fortæller det meste af historien. Finn arbejder som investeringsrådgiver, bor med sin forlovede Ellen og deres hund Peggy. Han har en meget lille omgangskreds og så har han en del hemmeligheder, som det var interessant at få åbnet op for. Han er en kompleks person med et noget komplekst liv og han var en spændende karakter at følge.
Samspillet med bipersonerne i bogen fungerer også fint. Dialogerne er velskrevne og der var også flere scener hvor jeg fint kunne fornemme stemningen, særligt i de scener hvor der er spændinger mellem karaktererne.

Hele bogen igennem er der en underliggende spænding og en fornemmelse af at der er noget usagt. Og dette er jeg jo som bekendt stor fan af. Jeg elsker når historien langsomt bliver trevlet op – og især hvis den overrasker mig til slut. Og det gjorde Bring mig tilbage altså. Jeg havde altså ikke regnet slutningen ud denne  gang, MEN – og dette er et stort MEN (derfor skrevet med caps lock. Det er ikke for at råbe af jer på skrift) – jeg har alligevel noget jeg er nødt til at nævne i forhold til det. Jeg spoiler intet, men jeg ved at der er nogle der ikke gider læse kommentarer vedrørende slutningen af bogen, så derfor skriver jeg det lige lidt separat herunder

! KOMMENTAR TIL SLUTNINGEN KOMMER HERUNDER !

Jeg var simpelthen så skuffet på trods af, at jeg blev overrasket og at dette netop var noget jeg savnede i den tidligere bog. Jeg var ikke skuffet over jeg ikke havde regnet det ud, for det er altså kun fedt når det sker, men jeg er skuffet over plottet. Det er simpelthen så urealistisk og jeg tror bare ikke på det. Jeg har ikke noget imod at plottet er en kende urealistisk så længe historien alligevel holder. Men det følte jeg ikke den gjorde her – alt faldt til jorden for mig og det trækker altså en del ned i min vurdering, hvorfor jeg føler jeg var nødt til at kommentere på det her, så I forstår min endelige vurdering af historien. Jeg er simpelthen så ærgerlig over det her, for jeg var lige begyndt at tro at forfatteren nærmede sig sit eget niveau med Bag lukkede døre og så sker dette. Åha altså.

! KOMMENTAR TIL SLUTNINGEN STOPPER HER ! 

På trods af min ovenstående kommentar så var jeg dog vild med at bogen formåede at holde mig fanget hele vejen igennem, at læsningen var flydende og at hovedpersonen var en både stærk og interessant karakter. Jeg vil anbefale bogen til læsere der ikke går så voldsomt meget op i plottet, men som mest bare søger en psykologisk thriller der kan få tiden til at gå og som man ikke behøver forholde sig så meget til.

3 ud af 6 stjerner

 

Udgivet på forlaget Jentas, april 2019

Antal sider: 311

Oversat til dansk af Anne Mette Poulsen