Anmeldereksemplar fra forlaget People’s. Min anmeldelse er ikke påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Om bogen

I København befinder fem forskellige personer sig ved et vendepunkt i deres liv.
72-årige Agathe planlægger sin 38-års bryllupsdag, men tingene er dog ikke helt som de plejer i år.
Bartenderen Mark er træt af sin livsstil, men kan ikke overskue at gøre så meget ved det.
Hans tvillingesøster Maja er en succesfuld advokat, men er dog privat på udebane, da hun lige er flyttet sammen sin kæreste og hans datter Nathalie.
På en café sidder Mona og planlægger sit bryllup – der mangler bare lige et par enkelte detaljer.
De fem skæbner krydser hinanden og det vender op og ned på deres forståelse af både familie og kærlighed.
Hjerteblink er første bog i en serie på to bøger.

Min anmeldelse

Jeg havde brug for noget letlæseligt. En bog der ikke krævede det vilde af mig, men var spændende nok til at holde min opmærksomhed fanget. Og så havde jeg brug for noget som kunne give mig en rar følelse indeni. Derfor fandt jeg Hjerteblink frem fra reolen, som jeg fik tilsendt som en overraskelse tilbage i efteråret, da den på bagsiden lovede mig at den var en både varm og opløftende roman. Og den indeholdt alt det jeg søgte – omend den også er en lille smule alvorlig. Dog uden at det på noget tidspunkt blev tungt.

Historien er skrevet i datid med personalfortælleren hvor vi følger fem forskellige personer i København.
Vi møder Agathe som er en ældre velstillet kvinde. Hun fremstår i starten som en lidt arrogant og følelseskold kvinde, men hun gennemgår en fin udvikling i bogen, hvor man efterhånden får et mere nuanceret billede af hende og min sympati for hende voksede da også jo længere vi kom ind i historien.
Mark er i starten af 40’erne. Han er single, arbejder som bartender og man fornemmer at han har en alkoholafhængighed og har svært ved at skulle håndtere og være i sine følelser. Jeg havde faktisk rigtig ondt af ham og nærede en stor sympati for ham hele bogen igennem, selvom han da også gør flere lidt usympatiske ting i romanen.
Maja er Marks tvillingesøster og arbejder som advokat. Hun har fravalgt børn til fordel for sin karriere, men er netop flyttet sammen med sin kæreste og hans datter. Hun skal lige pludselig til at dele sit liv med to andre og agere bonusmor. Hun er en kvinde der gerne vil være i kontrol, men hvor man også fornemmer at hun grundlæggende set også gemmer på nogle personlige usikkerheder.
Nathalie er Majas nye bonusdatter. Hun er lige flyttet til Danmark med sin far efter at have boet det meste af sit liv i Bruxelles, hvor hendes mor stadig bor. Nathalies personlige historie var faktisk den der rørte mig mest. Hun er en teenager som virkelig har det svært indeni, men som ikke rigtig bliver set og mødt af nogen. Jeg fornemmede en stor ensomhed hos hende, som faktisk var lidt hjerteskærende at læse om.
Mona arbejder på biblioteket som bogopsætter og bruger det meste af sin fritid på at planlægge og drømme om sit bryllup. Hun er en meget romantisk sjæl og så er der bare nogle ting ved hende, som virkelig gjorde at hun fik en stor plads i mit hjerte. Jeg vil dog ikke afsløre dette nærmere, da det skal være en overraskelse hvis man vælger at læse bogen – og det gælder faktisk for alle vores karakterer. De gemmer alle på nogle hemmeligheder og små karaktertræk, som jeg ikke vil beskrive nærmere her – for det er en del af mystikken i bogen, som jeg synes skal være en overraskelse for fremtidige læsere. Det var nemlig én af de store styrker i bogen.
Fælles for alle karaktererne er desuden at de gennemgår en fin udvikling historien igennem. Nogle ting virkede måske ikke voldsomt troværdige hvis man tænker for meget over det, men det virkede alligevel som en naturlig udvikling i historien her – og i feel good- romaner behøver det heller ikke være helt vildt autentisk. Bare jeg på én eller anden måde føler det passer ind i historien og det gjorde det her.

Historien fangede mig fra første side og den bevarede min opmærksomhed helt til slut. Vores karakterer har hver deres kapitler, som alle er korte og slutter spændende  og sproget er lettilgængeligt og levende. Herudover er der en mystik over fortællingen grundet de mange små hemmeligheder. Disse ting tilsammen var med til at skabe en god dynamik, hvor siderne nærmest vendte sig selv.

Selvom det overordnet set er en feelgood-roman tager den, som tidligere nævnt, også nogle lidt mere alvorlige temaer op: kærlighed, livsvalg, svigt, alkoholafhængighed, selvskade, ensomhed og familieliv. Disse temaer bliver præsenteret fra flere forskellige vinkler da vi følger fem så forskellige karakterer, som er helt forskellige steder i livet. Derfor tror jeg også at mange på én eller anden måde vil kunne spejle sig i nogle af personerne og hændelserne i bogen.

Jeg vil anbefale Hjerteblink til læsere der er i humør til en roman, som ikke forventer det store af én, men som alligevel byder på en god, spændende og rørende fortælling. Den måde bogen er skrevet på gav mig også lidt vibes fra filmene Love Actually, Happy New Year og Valentines Day grundet det format den er skrevet i – og det er altså positivt fra min side af, for jeg elsker de film!   I min optik er denne bog altså noget ganske særligt indenfor sin genre og jeg vil fluks gå igang med den næste bog i serien, som ligger og venter på mig.

 

5 ud af 6 stjerner

Udgivet: oktober 2020

Antal sider: 353