Anmeldereksemplar fra: Forlaget Brændpunkt. Min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

 

Om bogen

En yngre kvinde er rejst til Australien med sin kæreste, da han skal tage en del af sin uddannelse der.
Her sker der ting, der gør hende i tvivl om hvorvidt han er den rigtige for hende eller ej. Hun kommer også ud på noget af et uventet og uplanlagt eventyr, hvor hun bliver tvunget til at tage tingene som de kommer. Samtidig får hun overvejet hvad hun vil med sit liv og sin fremtid.

Min anmeldelse 

Baseret på bagsideteksten troede jeg virkelig at denne bog ville være noget for mig. Bagsideteksten lød:
Hvad gør man når ens kæreste begynder at snakke om børn og ægteskab og man slet ikke føler sig klar til den slags? Hvad Hvad med alt det man risikerer at gå glip af? Hvordan ved man om man overhovedet er blevet voksen, og om man overhovedet har fundet den rigtige? Og var det virkeligt nødvendigt at rejse halvdelen af Austrailen rundt for at finde svarene?
Den lød sjov og de temaer den beskrev at tage op var også interessante og formentlig relaterbare for mange – især yngre mennesker.  Jeg blev dog noget skuffet må jeg indrømme. Det som bagsideteksten beskriver fylder egentlig relativt lidt i den samlede historie. Mest af alt var det en beskrivelse af et roadtrip i Australien, som byder på en masse tilfældigheder (og en del heldige af slagsen).

Historien er fortalt med jeg-fortælleren i datid. Jeg-fortælleren er en yngre kvinde, som vi vist aldrig får navnet på. Det i sig selv er lidt underligt og jeg forstår det ikke helt. Der er rigelige steder hvor det ville være naturligt hun lige blev præsenteret med navn. Generelt var hun en ret anonym karakter. Hun er 25 år, studerende, i et fast forhold og lidt i tvivl om hvad hun vil med sit liv. Om hun er sammen med den rigtige og om hun føler sig klar til et familieliv med ham. Jeg tænker denne beskrivelse kan passe på mange kvinder (og måske også mænd?) i den alder. Det er naturlige ting at overveje i den alder efter et længerevarende forhold. Jeg savnede dog virkelig meget noget mere personlighed. Nogle særlige karaktertræk og noget der gjorde at jeg følte ét eller andet for hende. Det skete bare ikke, desværre.
Anonymiteten hos hende som karakter går desuden igen ved flere af bipersonerne. Der er enkelte bipersoner som har nogle lidt mere særegne karaktertræk, men hvor det faktisk blev lidt karikeret. Dette gik også udover samspillet mellem karaktererne. Jeg følte simpelthen ikke rigtig de følelser der formentlig er i de forskellige relationer. Hverken de kærlige følelser eller de mere problematiske og svære følelser. Det er jeg virkelig ærgerlig over, da persongalleriet er noget af det vigtigste for mig i de romaner jeg læser.

Spændingsniveauet er egentlig højt nok i bogen i dén forstand, at der sker meget og er hyppige sceneskift. Alligevel havde jeg lidt en flad fornemmelse hele historien igennem. Formentlig fordi jeg ikke rigtig kunne mærke karaktererne og derfor blev lidt ligeglad med historien og hvad der ville ske. Til gengæld er der nogle virkelig fine miljøbeskrivelser og hvis man elsker rejseromaner er jeg næsten sikker på man vil sætte stor pris på disse.
Jeg havde desuden en forventning om, at bogen ville være sjov, men her blev jeg også lidt skuffet.  Den har da nogle underholdende scener undervejs, men den bød ikke på så meget humor, som jeg havde forventet (i hvert fald ikke min humor og jeg synes ellers jeg plejer at have ret god humor, haha).

Jeg vil anbefale En ufrivillig backpackers bekendelser til læsere der ønsker at læse en roman om et roadtrip i Australien, hvor persongalleriet ikke betyder det store. Hvis man leder efter en letlæst roman, som ikke kræver det store af sin læser er den værd at overveje.
Desværre var den ikke det helt rigtige match for mig. Jeg savnede ganske enkelt et stærkere persongalleri og lidt mere humor. Jeg er bare så ærgerlig over det. Både fordi prologen egentlig fangede mig og var rigtig god og fordi selve idéen med romanen og dens plot tiltalte mig meget. Jeg giver dog tre stjerner for de underholdende scener som trods alt er der, de fine miljøbeskrivelser og temaet at blive voksen og finde sig selv.

 

3 ud af 6 stjerner

 

Udgivet: juni 2020

Antal sider: 288