Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Jentas, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Seksten år. Det er så lang tid Clyde Barr har været væk fra Colorados tykke skove, alpefyldte ørkener, og ujævne bjerge. Flygtende fra en fortid fyldt med uhyggelige minder, er han tilbage efter at have rejst gennem tre kontinenter som jæger, eventyrer, lejesoldat, og uretfærdigt dømt indsat. Endnu engang er hans fortid ude efter ham.
I det flakkende lys fra et lejrbål modtager Clyde et helt vanvittigt opkald fra sin søster, Jen. Hun når lige at få tryglet ham om at komme og redde hende, før linjen dør. Clyde ved ikke, hvor meget tid han har, eller hvor Jen befinder sig. Ej heller hvem der har bortført hende. Det eneste han ved er, at intet mindre end døden kan stoppe ham fra at redde hende.
Sammen med en ung kvinde ved navn Allie, som har en meget kompleks motivation for at slutte sig til ham på denne færd, tager Clyde ud på en farefuld søgen efter sin søster. Mens denne nye duo ræser mod tiden, får Allie ham til at indse, hvad han er blevet til, og hvad han stadig kan være.

”Intet mindre end døden” er Erik Storeys debutroman og jeg synes at det, på mange måder, er en flot debut.

Hovedpersonen, Clyde Barr, er en meget interessant mand. Det fornemmes hurtigt at han har en hård fortid bag sig og vi introduceres løbende for nogle af de ting han har oplevet tidligere i livet, både via tanker og flashbacks til episoder i fortiden. Han fremstår hårdhudet men har stadig nogle bløde sider, hvilket gør ham til en troværdig hovedkarakter. Der var dog tidspunkter hvor jeg tænkte han var lige lovlig helteagtig og heldig.
Allie som rejser med ham er også meget interessant og gemmer også på nogle hemmeligheder, som løbende åbenbares. Det er to personer som fungerer rigtig godt sammen og det var interessant at følge hvordan deres relation til hinanden udviklede sig undervejs i bogen.
Jeg nærede sympati for begge hovedpersoner og jeg sad flere gange og ønskede oprigtigt at de begge to klarede sig godt igennem hele bogen.

Storey skriver i et flydende og lettilgængeligt sprog med et konstant højt spændingsniveau samt troværdige og naturlige dialoger. Han er desuden god til at beskrive omgivelser, personer og følelser så man tydeligt fornemmer både scenerne og stemningen heri, hvilket bidrog til en flydende og interessant læseoplevelse.

Spændingen opstår hurtigt allerede i første kapitel og man bliver som læser hurtigt suget ind i historien. Der er dog en del slåskampe og ildkampe i og jeg følte på et tidspunkt at læsningen blev lidt triviel og jeg begyndte at kede mig lidt halvvejs inde i bogen. Heldigvis holdt de andre begivenheder i bogen min interesse fast og jeg er glad for at jeg fortsatte min læsning, for i den sidste del af bogen skete der noget der overraskede mig meget. Jeg synes generelt at slutningen var god og historien blev fint afrundet og jeg sad ikke tilbage med en masse uopklarede spørgsmål.

“Intet mindre end døden” er en velskrevet thriller, som bestemt er læseværdig med et højt spændingsniveau og interessante karakterer.

. 4 ud af 6 stjerner.

Udgivet af forlaget Jentas, 2018

Antal sider: 263