Reklamelink, hvis du klikker på boksen nederst på siden. Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Om bogen

Fra bagsideteksten:
Er det OK at blive rasende over sin mands utroskab, når man selv har haft sidespring … som han dog ikke ved noget om? Eller gør han måske alligevel? Og er det så bedst at lade som ingenting? Kan man blive sammen, når man nu ved ægtemanden har været utro … med én, som er meget yngre og mere veltrimmet end én selv?Maria er gift med Jakob og bliver ufrivilligt fanget i et trekantsdrama, der truer med at løfte sløret for hendes mest private hemmeligheder og ødelægge hendes ægteskab. Med hjælp fra sine let utilregnelige venner Nikolaj og Helene forsøger Maria at navigere sig vej udenom fælder og landminer.

Min anmeldelse 

Trekant er fortsættelsen til romanen Udspring, som du kan læse min anmeldelse af, ved at klikke her. Nu kendte jeg lidt mere til forfatterens skrivestil og lidt om hvilket univers jeg bevægede mig ind i og jeg forventede en historie som var lidt i samme stil som sin forgænger; altså en underholdende historie som ikke forventede særlig meget af mig, men som alligevel ville kunne holde min interesse fanget. Og det var også ret meget hvad jeg fik – omend jeg synes den første bog var lidt sjovere end denne her. Jeg vil i øvrigt anbefale dig at du læser Udspring først vil du give dig i kast med disse bøger for at få mest muligt ud af historien.

Historien er skrevet i datid med personalfortællervinklen, hvor vi primært følger Maria.
Maria, som ellers havde gennemgået nået af en udvikling sidst vi mødte hende, er efterhånden endt lidt tilbage i det samme spor med lidt kedsomhed på hjemmefronten og en stor uklarhed omkring hvad hun vil med sit liv i fremtiden. Nu er hun også bekymret for at hendes mand nu er hende utro og i hendes søgen efter svar får hun rodet sig ud i noget af et drama, som faktisk var ret sjovt at følge. Hun bevæger sig dog også endnu engang ud på et lidt amoralsk skråplan og jeg følte ikke rigtig at hun gennemgik nogen positiv udvikling – men hun udviklede sig dog til at blive mere og mere egoistisk, men på den negative måde, i min optik. Jeg havde ellers holdt med hende langt hen ad vejen, men hun begyndte altså at irritere mig lidt til sidst.
Jakob, som er Marias mand, var i sidste bog blevet til en decideret sportsfanatiker. Dette har han dog lagt lidt på hylden. Han træner stadig, men ikke så voldsomt og han er også begyndt at tage mere del i familielivet, når han altså ikke har overarbejde. Han var en lidt mere anonym karakter i denne bog, omend han alligevel har en central rolle, og jeg havde meget svært ved at finde ud af hvem Jakob egentlig er, når han ikke er dedikeret træningsentusiast. Jeg savnede altså lidt mere personlighed.
Vi får dog også et glædeligt gensyn med nogle af bipersonerne fra den første bog og vi lærer nye interessante personer at kende.  Samspillet mellem personerne i bogen fungerer fortsat rigtig godt og dialogerne var næsten allesammen velskrevne.

Selve historien er lidt langt ude, men stadig ret sjov. Det er en god påmindelse for læseren om, at man skal arbejde for ikke at glemme hinanden i sit parforhold og jeg synes det er fedt med en underholdende bog, som alligevel har lidt på hjerte. Trekant er dog mest af alt bare god underholdning og man skal ikke forvente mere. Den var letfordøjelig, humoristisk og interessant nok til at holde mig fanget fra start til slut. Det hjælper bestemt også på det, at forfatteren er god til at overraske læseren undervejs, selvom den da på nogle punkter var ret forudsigelig og jeg ikke var så vild med slutningen (hvilket primært skyldtes vores hovedperson).

Trekant er en underholdende og velskrevet moden chicklit om sex, utroskab, venskab, hemmeligheder, løgne og drømme. Det er ikke én af de bøger jeg forventer vil sætte sig fast i min hukommelse i lang tid fremadrettet, men nogle gange er det altså også bare befriende med bøger, som bare lige kan rive én lidt væk fra virkeligheden og give lidt smil på læben – og hvis du søger sådan en læseoplevelse kan jeg absolut anbefale at du giver dig i kast med Trekant (og forgængeren Udspring, hvis du endnu ikke har læst den). Jeg er lidt en sucker for chicklit-genren og jeg har nydt at læse nogle lidt anderledes bud på romaner indenfor denne genre – og så synes jeg det er ret sjovt at det er en mand der har skrevet dem, da det er lidt atypisk indenfor denne genre. Jeg sender endnu engang 4 stjerner afsted til Mikkel Jønsson.

4 ud af 6 stjerner

 

Udgivet på forlaget Bloody Amateurs, 2018

Antal sider: 273