Anmeldereksemplar fra: Forlaget Hr. Ferdinand. Min anmeldelse er ikke påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

 

Om bogen

Emily er lige flyttet i egen andelsbolig efter at hun og hendes eksmand er gået fra hinanden og hun forsøger nu at finde sig selv igen. På Schantz Forlag opvarter hun selvoptagede forfatterdivaer og planlægger store udgivelsesfester. Det er dog svært at balancere følelsen mellem sin nyfundne frihed og savnet til sin søn, de dage han er hos sin far.
Efter en sommerfest på forlaget indleder hun et lidenskabeligt forhold til den karismatiske tegner, Herman, som opmuntrer hendes skøre ideer og spontanitet. Det viser sig dog at være sværere end som så, at være både nyforelsket, alenemor og leve op til alle sine forpligtelser på arbejdet og da det hele en dag krakelerer for Emily, tager hun en spontan beslutning, som risikerer at ødelægge hele hendes karriere. Alt dette foregår samtidig med, at der udspiller sig et drama på forlaget, da grundlæggeren af forlaget er død og hans to børn nu skal kæmpe om hvem der skal overtage roret.

Min anmeldelse 

Har du set TV-serien Younger? Og har du i så fald været glad for den? I så fald vil du nok også blive glad for Mellem linjerne, som er første bog i en ny trilogi som foregår på Schantz Forlag i Stockholm. Den byder, ligesom Younger, på både kærlighed, drama og intriger og foregår også i forlagsverdenen. Selve plottet i henholdsvis TV-serien og bogen er egentlig meget forskelligt, ligesom persongalleriet også adskiller sig meget fra hinanden. De er da heller ikke på nogen måde associeret med hinanden, fra forlagets eller forfatterens side.  Jeg kan dog ikke lade være med alligevel at sammenligne dem, da jeg bare fik Younger-vibes da jeg læste denne her roman. Måske fordi stemningen og tyngden minder om hinanden og uden tvivl også fordi begge dele foregår i forlagsverdenen.

Persongalleriet i bogen er ret overskueligt. Den er fortalt i nutid med personalfortælleren, hvor vi hele romanen igennem følger Emily, der arbejder som PR-ansvarlig hos Schantz Forlag. Emily er nyligt fraskilt, på mange punkter temmelig uorganiseret og har ikke mange mennesker i sit liv, men holder dog meget af dem hun har. Samtidig er hun omsorgsfuld, kærlig og vil egentlig gerne andre mennesker det bedste.  Hun er en karakter som jeg glæder mig til at følge i de kommende bøger.
Udover Emily møder vi også hendes to nærmeste venner og kolleger, hendes bror og svigerinde, hendes eksmand og søn samt nogle andre perifere bipersoner. Samspillet mellem karaktererne er overordnet set ganske fint, selvom der var nogle få steder hvor dialogerne virkede ret konstruerede. Det var dog ikke i en grad hvor det direkte generede min læsning og det var heldigvis heller ikke gennemgående i hele romanen.

Mellem linjerne er en feel good-roman, med alt hvad det indebærer: noget forudsigelighed, lidt humor, en let stemning og generelt bare lettilgængelig underholdning. Jeg vil dog kategorisere den, som værende en del af det højere niveau indenfor sin genre, da den trods sin lethed og forudsigelighed faktisk også overrasker en del gange og formår at tage nogle lidt mere alvorlige emner op, uden det bliver hverken tungt eller overfladisk.  Dog var der nogle episoder som jeg synes løste sig liiige let nok, men det er jo også indenfor en genre hvor det er forventeligt og derfor også tilgiveligt.
Sproget er flydende og historien er tilpas spændende til, at siderne nærmest vender sig selv.

Jeg vil anbefale Mellem linjerne til læsere der også er til de lettere og lidt hyggelige romaner, som efterlader én med en behagelig følelse indeni, men hvor der samtidig er lidt substans. Vi kommer både ind på emner som kærlighed, ADHD, skilsmisse på godt og ondt, ensomhed, venskab, svigt og økonomiske bekymringer. Jeg tænker det er en roman som flere vil kunne relatere til i ét eller andet omfang.  Jeg nød virkelig at være i selskab med Emily og alle de andre og jeg glæder mig allerede til næste bog i serien.

4 ud af 6 stjerner

 

 

Udgivet: August 2021

Antal sider: 341

Oversat til dansk ved Lea Carlsen Ejsing