Reklamelink, hvis du klikker på boksen nederst på siden.
Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget People’s Press, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Om bogen

Karina bor i en lille amerikansk by, som grænser op til en militærbase. Det er langt om længe lykkedes hende at lægge en hektisk fortid bag sig, og hun føler endelig, at hun er faldet til ro. Hun har gode venner, tag over hovedet og et job, hun er glad for. Da Karina møder den tavse og indadvendte soldat Kael, bliver hun øjeblikkeligt draget af hans stille væsen. Han er netop hjemvendt fra Afghanistan og siger ikke meget, så Karina udfylder tavsheden med sine egne drømme og fantasier. Men efterhånden som hun kommer tættere ind på livet af Kael, opdager hun, at intet er så rosenrødt, som hun havde forestillet sig.

Under stjernerne er første del af en ny trilogi, som hedder Star-trilogen.

Min anmeldelse 

Jeg har hørt om forfatteren Anna Todd flere gange, da hun har skrevet den meget populære After-serie. Jeg har flere gange overvejet at læse serien, men er aldrig rigtig nået dertil – endnu. For efter at have læst Under stjernerne er jeg ikke i tvivl om, at jeg på et tidspunkt også vil forsøge mig med hendes første bogserie, for jeg synes virkelig hun skriver godt.

Under stjernerne er skrevet i datid og med jeg-formen som valgt fortællervinkel. Vi følger den 20-årige Karina, som lige er flyttet hjemmefra. Hun er uddannet massør og er stolt af sit arbejde og glad for at være det sted hvor hun er ansat. Hun arbejder sammen med sin tætte veninde, Elodie, som er gravid og hvis mand er udsendt i krig. Dette er bestemt ikke noget særsyn i byen, da de bor lige op ad en militærbase. Karina har en tvillingebror, som hun elsker højt og en far som hun har et lidt anstrengt forhold til – særligt efter at han har giftet sig med en ny kvinde. Grundet fortællervinklen kommer vi tæt ind bag Karinas tanker og jeg følte virkelig at jeg kendte hende, efter at have læst bogen. Hun er typen der altid tænker lidt for meget over tingene, men som prøver at bevare et positivt livssyn og at tage lidt let på tingene, selvom hun grundlæggende faktisk er en lidt bekymrende og omsorgsfuld type. Jeg kunne på mange måder relatere til hende og jeg synes hun er en ret fantastisk karakter.  Under stjernerne er en rigtig kærlighedsroman – og i en kærlighedsroman skal selvfølgelig også optræde en mystisk fremmed, som vores hovedperson forelsker sig i. Og det gør der da også her, nemlig soldaten Kael. Her fungerer det virkelig godt at vi kun får Karinas syn på tingene, for hans mystik holder altså hele bogen igennem. Vi ved aldrig rigtig hvem han er og hvilke hemmeligheder han bærer på – der bliver da åbnet op for lidt ting, men mest af alt er han en ret forvirrende karakter, som man ikke rigtig ved hvor man har.
Samspillet imellem Karina og de folk der optræder i hendes liv er både troværdigt og interessant. Jeg kunne fint mærke de spændinger der var imellem hende og hendes far, den kærlighed hun har til sin bror og sine veninder samt de forvirrede følelser hun har overfor Kael.

Sproget er flydende og kapitlerne er korte, men slutter næsten alle på en spændende måde, så jeg hele tiden lige måtte læse ét kapitel mere – og pludselig var bogen altså slut. Jeg læste den på bare få timer. Det var et hyggeligt univers at være i og skrivestilen minder rigtig meget om de chicklit-romaner, som jeg jo må indrømme at være stor fan af.

Selve historien er egentlig ikke specielt sindsoprivende og den har da en vis forudsigelighed, som kærlighedsromaner ofte har, men den bød dog på lidt overraskelser undervejs. Herudover er jeg glad for at den kun havde få erotiske scener og ikke en overflod af urealistisk romantisk sex, som altid er fantastisk, uanset om det foregår i bagagerummet på en bil eller på et kirkespir (Bare rolig – vi er slet ikke ude i noget så avanceret her). De få sex-scener virkede egentlig troværdige nok og man kunne bestemt fornemme Karinas og Kaels begær. Jeg er generelt ikke så vild med de bøger, hvor sex fylder for meget, da jeg hurtigt synes det bliver for urealistisk og opstillet – jeg kan faktisk bedre lide når personernes begær til hinanden beskrives mere implicit. Det er ikke en bog, som virkelig rørte noget dybt i mig, men jeg var alligevel rigtig godt underholdt og sympatiserede med vores hovedperson. Jeg glæder mig til at læse videre, når de næste bøger i serien udkommer – særligt grundet slutningen, som byder på en stor del drama og noget af en cliffhanger.

Jeg vil anbefale Under stjernerne til læsere der er vilde med en god og velskrevet kærlighedshistorie, som ikke forventer for meget af læseren, men som alligevel er rigtig god underholdning. Jeg glæder mig meget til at læse videre i serien. Da jeg ikke selv kendte forfatteren var mine forventninger til bogen ikke voldsomt store, men jeg er altså virkelig positivt stemt overfor bogen og mener altså at den er en lille perle indenfor sin genre og derfor sender jeg 5 stjerner afsted til  den første del af Anna Todds nye trilogi.

5 ud af 6 stjerner.

 

 

Udgivet på forlaget People’s Press, oktober 2018

Antal sider: 261

Oversat til dansk ved Line Beck Rasmussen og Maria Roslev