Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Egolibris, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Om bogen

Fra bagsideteksten:

”Jeg har virkelig behov for at være død.”
Med disse ord nedfældet på et stykke papir tager en mand, der havde alt at leve for, sit eget liv. Han efterlader sig hustruen Jane Hawk, en FBI-agent, som kaster sig ud i en brutal jagt for at finde sandheden om sin mands selvmord. Koste hvad det vil.
Da Jane finder ud af, at en alarmerende lang række succesfulde mennesker med tilsyneladende gode og lykkelige liv også begår selvmord, aner hun et mønster, og snart er hun den mest efterlyste person i USA. Hendes magtfulde fjender holder hånden over en hemmelighed, der er så vigtig – og frygtelig – at de er villige til at eliminere enhver, som står i vejen for dem. De har dog gjort regnskab uden at kende Jane Hawk, der er lige så udspekuleret, som de er koldblodige – og lige så ubøjelig, som de er skånselsløse. Hun er drevet af en retskaffen vrede, hendes modstandere  aldrig vil kunne begribe. For den kommer fra hjertet.

Min anmeldelse 

Noget af det jeg elsker ved at være bogblogger er at jeg får muligheden for at læse bøger, som jeg ellers aldrig selv ville have taget ned fra hylden på biblioteket eller i boghandlen, fordi jeg har en sørgelig tendens til at skæve meget til bogens forside, når jeg skal vælge nyt læsestof. Og dette her er altså én af de bøger jeg ikke normalt selv ville have valgt. Jeg synes at forsiden er lidt kedelig og så er der de der comptutertal (koder?) i baggrunden hvilket snyder min hjerne til at tro at det her er noget jeg vil finde kedeligt. MEN bogen lød spændende og derfor sagde jeg alligevel ja til at anmelde den, uden at skæve til forsiden. Og det er jeg pokkers glad for at jeg gjorde – for inde bag det (for mig) utiltalende ydre gemmer der sig en både spændende og vild historie!

Først og fremmest er det et interessant persongalleri. Den er skrevet i datid med personalfortælleren hvor vi primært følger FBI-agenten Jane Hawk. Hun er en yngre kvinde, som er både intelligent, modig og hævngerrig hvilket er en lidt farlig cocktail for hendes modstandere – og også lidt hende selv. Herudover er hun en karakter som er både sårbar og stærk og jeg sympatiserede virkelig med hende og jeg glæder mig til at følge hende i fremtidige bøger.
Vi møder også ret mange bipersoner, men de står simpelthen så tydeligt frem hver især at jeg sagtens kunne skelne dem alle fra hinanden. Dialogerne er også velskrevne hvilket er medvirkende til at samspillet mellem karaktererne er troværdigt.

Noget af det som jeg er særligt vild med ved Koontz’ skrivestil er hans evne til at skrive detaljeret uden det bliver kedeligt. Selv små ting i scenerne beskrives, så de simpelthen står så tydeligt frem og man næsten føler man står midt i scenen. Jeg har læst flere bøger af Koontz førhen og er glad for at denne skrivestil fortsætter i serien her.

Det stille hjørne starter ud med et højt tempo og spændingsniveau som den, utroligt nok, formår at holde hele vejen igennem. Og det er altså en lang bog, så det er imponerende flot. Der er dog også mange actionprægede scener, hvilket jeg jo ikke er så vild med. Jeg kan bedre lide de steder i bogen hvor den er mere uhyggelig og hvor man mærker Janes paranoia og de scener hvor hun bruger sin intelligens og arbejder indgående med sin sag. Disse scener fylder heldigvis også meget i bogen, hvilket gjorde at mit fokus alligevel blev holdt fast og jeg kunne leve med al den action. Og så er plottet i sig selv bare direkte gruopvækkende og vildt fundet på!

Jeg vil anbefale Det stille hjørne til thrillerfans der sætter pris på bøger med både action, en interessant og sammensat hovedperson samt et vildt og intelligent plot. Jeg glæder mig allerede til den næste bog i serien, for jeg er virkelig nysgerrig efter at se hvad der nu vil ske! Og uden at afsløre for meget så ville jeg nok blive lidt nervøs næste gang jeg fik en slem hovedpine, hvis jeg nu var paranoid anlagt ….

5 u af 6 stjerner

Udgivet på forlaget Egolibris, maj 2019

Antal sider: 572