Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra Gads Forlag, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Om bogen

Fra bagsideteksten:
Simons familie er tæt på at gå i opløsning. Hans teenagedatter er stukket af hjemmefra og har gjort det klart, at familien ikke skal lede efter hende. Men Simon kan ikke bare give slip på sin datter. Han vil finde hende for enhver pris. Han stopper ikke, selv om hans eftersøgning fører ham direkte ind i en mørk og farlig verden, og før han ved af det, er både hans eget og hans families liv i fare …

Min anmeldelse 

Der hersker vist ikke meget tvivl om at Coben er én af de allerstørste forfattere indenfor thriller-genren og jeg har faktisk endnu ikke læst en bog af ham hvor jeg er blevet virkelig skuffet. Der er dog (som med de fleste forfattere) nogle af hans bøger der er bedre end de andre og i min optik er Led ikke efter mig ikke én af hans allerbedste, men den er absolut læseværdig og spændende alligevel og jeg er altså ret så vild med den.

Historien er skrevet i datid med personalfortælleren, hvor vi primært følger bogens hovedperson Simon. Simon er en midaldrende mand med hustru, tre børn og job som privat finansrådgiver. Han er en omsorgsfuld mand og far og er hele vejen igennem en sympatisk karakter. Vi får både indblik i hans styrker og svagheder og han fremstår aldrig som en urealistisk helt, hvilket er medvirkende til at gøre ham til en troværdig karakter.
Udover Simon møder vi også nogle bipersoner, som var både alsidige og interessante at følge og så er samspillet mellem de forskellige karakterer knivskarpt.

Spændingsniveauet i bogen er højt fra start til slut. Kapitlerne slutter spændende og der sker hele tiden ting som trækker historien i en ny retning, hvilket bevirkede at jeg bare hele tiden havde lyst til at læse videre. Der er en fin afvejning af action og psykologisk spænding, hvilket jeg jo elsker, da jeg godt kan begynde at kede mig lidt når der kommer alt for meget action i de historier jeg læser.

Noget andet Coben virkelig er kendt for er hans ret så vilde plottwists. Der er da også nogle af disse i Led ikke efter mig, men jeg blev dog ikke så overrasket som jeg plejer at blive i hans bøger. Jeg havde gennemskuet nogle ting længe før vi nåede slutningen, men vejen dertil var alligevel spændende nok til at holde mig fanget og jeg var da også spændt på at se om mine gætterier viste sig at holde stik – og så sker åbenbaredes der også noget i slutningen, som jeg i hvert fald ikke selv havde gættet og det var altså fedt. Og slutteligt vil jeg også lige rose Coben for endnu engang at have skabt et vildt plot som holder hele vejen igennem.

Jeg vil anbefale Led ikke efter mig til læsere der i forvejen er glade for Cobens skrivestil – og til eventuelle nye læsere af forfatteren vil jeg anbefale bogen til thrillerfans der elsker historier med et vildt og gennemtænkt plot samt et troværdigt og interessant persongalleri. Det er en absolut velskrevet thriller om hemmeligheder, misbrug, svigt og kærlighed.

5 ud af 6 stjerner

Udgivet på Gads Forlag, august 2019

Antal sider: 360