Reklamelink, hvis du klikker på boksen nederst på siden. Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra HarperCollins Nordic DK, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Om bogen

Fra bagsideteksten:
Georgina Horspool har aldrig i sit liv haft en mere katastrofal uge.
Hun bliver fyret fra sit job på Sheffields værste restaurant, og tager så på uanmeldt besøg hos sin komiker-kæreste og overrasker ham i seng med en anden. Hun har intet andet valg end at slå op med ham og finde sig et nyt job i en fart. Hendes nye chef viser sig at være hendes store kærlighed fra skoletiden, som hun ikke har set siden afslutningsfesten … Kan det blive værre? Ja! Da den halvkendte komiker-ekskæreste begynder at bruge detaljer fra deres forliste forhold i sit stand-up repertoire. Men kan Georgina måske tage magten over sin fortid og vende det hele til sin fordel …
Georgina Horspool har aldrig i sit liv haft en mere katastrofal uge.
Hun bliver fyret fra sit job på Sheffields værste restaurant, og tager så på uanmeldt besøg hos sin komiker-kæreste og overrasker ham i seng med en anden. Hun har intet andet valg end at slå op med ham og finde sig et nyt job i en fart. Hendes nye chef viser sig at være hendes store kærlighed fra skoletiden, som hun ikke har set siden afslutningsfesten … Kan det blive værre? Ja! Da den halvkendte komiker-ekskæreste begynder at bruge detaljer fra deres forliste forhold i sit stand-up repertoire! Men måske kan Georgina tage magten over sin fortid og vende det hele til sin egen fordel?

Min anmeldelse 

Lad mig starte med at sige at jeg generelt elsker Mhairi McFarlanes bøger. Hun er i min optik en dronning indenfor den moderne chicklit-genre. Da jeg hørte at der kom en ny bog på dansk af hende var jeg derfor helt oppe at køre og mine forventninger var ret høje. Jeg forventede en romantisk og morsom bog, som var lidt forudsigelig, men som alligevel kunne byde på overraskelser undervejs, præcis som hendes andre bøger. En bog hvor det nærmest føles som om at man pakker sig ind i sit yndlingstæppe med sin hund på skødet og bare nyder livet og den hyggelige stemning. Og lige præcis denne følelse fik jeg også så på dette punkt er jeg ikke skuffet.

Historien er skrevet i nutid med jeg-fortællervinklen, hvor vi følger Georgina hele bogen igennem.
Georgina er en yngre kvinde på 30 år og er på mange måder en typisk chicklit-karakter. Hun har rod i sit kærlighedsliv, rod i sit arbejdsliv, bor med en lidt irriterende og pedantisk roommate, har en flok alsidige og underholdende venner og så har hun et lettere problematisk forhold til sin familie – i særdeleshed fordi hun ikke lever op til de forventninger som de har til hendes liv. På trods af at hun umiddelbart er lidt en kliché (i denne sammenhæng er dette dog ikke negativt ment) så synes jeg altså også at hun er en troværdig karakter med sin helt egen personlighed. Hun er både sårbar og cool på samme tid og jeg følte virkelig jeg kendte hende godt da jeg var færdig med bogen. Herudover er hun også en karakter som udvikler sig historien igennem og det var fedt at være med til at følge denne udvikling.
Mængden af bipersoner er overskuelig og personerne var let genkendelige hele bogen igennem, hvilket formentlig skyldes forfatterens evne til at skabe nogle tydelige karakterer som hver især har nogle specielle kendetegn man kan huske dem for.
Samspillet imellem personerne fungerer egentlig også fint – der var dog nogle af dialogerne der fremstod lige lovlig konstruerede og fik mig til at tænke lidt på en knaldroman, hvilket jeg fandt lidt ærgerligt, da dette ikke plejer at være et problem i McFarlanes romaner. Det kan også skyldes oversættelsen. Der var i hvert fald flere dialoger hvor jeg synes det var en lidt mærkelig måde at sige tingene på og hvor jeg tænker det simpelthen er for direkte oversat fra originalsproget og det fungerer sjældent særlig godt. Det var dog ikke så slemt hele bogen igennem og jeg kunne derfor også fint abstrahere fra det, men det trækker en smule ned i min samlede vurdering.

Selve historien i bogen var ret spændende at følge. Der sker hele tiden nogle ret vilde ting for Georgina og der er en stor underholdningsværdi i hendes liv. Jeg måtte trække på smilebåndet flere gange under min læsning og jeg sad altså også nogle gange og ventede helt i spænding på hvad der dog nu ville ske for hende. Som i de fleste chicklit-romaner er der altså også en vis forudsigelighed i denne roman, men der er nu altså også en del overraskelser undervejs, præcis som vi ellers kender det fra McFarlanes tidligere bøger. Særligt hen mod slutningen tog bogen en lidt mere alvorlig drejning som jeg ikke havde set komme, men som egentlig var klædelig for romanen og samtidig særdeles aktuelt rent samfundsmæssigt set.

Du må aldrig glemme mig er på mange måder en helt fantastisk chicklitroman, som jeg vil anbefale til alle som også elsker denne genre. Den er både aktuel og underholdende og så byder den på en fin og velafbalanceret kombination af det sjove og det lidt mere alvorlige. Jeg glæder mig allerede til vi forhåbentlig snart kan læse noget mere af Mhairi McFarlane!

5 ud af 6 stjerner

 

Udgivet på forlaget HarperCollins Nordic DK, marts 2019

Antal sider: 393

Oversat til dansk af Kamilla Pontoppidan Haderup