Anmeldereksemplar fra: Forlaget Superlux. Min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Om bogen

Anna Blaafalk åbner sin hoveddør og udenfor står en person fra hendes fortid, som er kommet for at rette op på fortidens hændelser.

Et andet sted er den berygtede terrorist The Tailor er i gang igen – og denne gang tyder alt på, at hans næste mål er Danmark. Samtidig kidnappes to unge mennesker og alt tyder på at den skruppelløse Sara Berg står bag kidnapningerne. Dette er dog en sag Anna Blaafalk ikke kan deltage i opklaringen af grundet hendes fortid med Sara. Derfor bliver Anna sat på en cold case: Napoleon-sagen. En sag som nærmest er blevet en hel legende på Politigården..

Min anmeldelse 

Falkeblik er tredje bog i krimiserien om Anna Blaafalk. Jeg vil ikke anbefale at den læses selvstændigt, da der trækkes tråde tilbage til hændelser i tidligere bøger. De forklares dog overfladisk, men jeg tænker man vil få den mest optimale læseoplevelse ved at læse bøgerne kronologisk.
De to tidligere bøger i serien er Ensom ulv og Havhvepsen.  Det er begge to krimier som jeg var ret så vild med og derfor var mine forventninger til Falkeblik også temmelig høje. Desværre blev jeg en smule skuffet. Særligt fordi jeg savnede lidt mere af det psykologiske spil, som der var i de to første bøger. Det er da også til stede heri, men fyldte mindre. Bogen er dog stadig læseværdig og har også mange styrker – den er bare ikke helt på niveau med de to andre i min optik.

Historien er skrevet i datid med personalfortælleren hvor vi skiftevis følger forskellige efterforskere og gerningspersoner.
Dette fungerede fint, da vi kom helt ind i tankerne hos flere forskellige personer. Desværre havde det også den effekt, at vi aldrig kom sådan virkelig tæt på nogle af personerne, så jeg virkelig sad med følelsen af, at kende dem. Det havde jeg dog heller ikke forventet, da jeg efterhånden er helt bevidst om, at dette er en plotbåren krimiserie og ikke en karakterbåren.
Jeg kunne dog godt lide, at vi fik lidt nuancer at se hos næsten alle karaktererne i bogen.
Dialogerne havde jeg lidt kritik af i den første bog og det har jeg desværre også i denne her. Det har den konsekvens, at samspillet mellem karaktererne ikke altid var helt så stærkt. Det var dog ikke i en grad så det ødelagde hele fortællingen for mig, men det irriterede mig alligevel lidt til tider. Mit problem med dem er, at de simpelthen fremstår for konstruerede til min smag. Der mangler noget personlighed og noget naturlighed i dem.

Det er en krimi med et højt tempo og en masse action. Historien kører i to spor: Anna Blaafalks efterforskning af Napoleon-sagen og Axelsen og Bachs efterforskning af en terror-sag. Jeg kunne egentlig bedst lide at følge Blaafalks sag, da den havde en smule psykologisk spil, hvor terror-sagen var noget mere actionspækket. Desværre synes jeg at Blaafalks sag virkede lidt for overfladisk. Jeg fik lidt en følelse af, at hun bare fik den sag, for at hun skulle have noget at lave i bogen eftersom hun ikke var uvildig nok til at kunne deltage i opklaringen af terrorsagen. Og det er virkelig ærgerligt for det var i sig selv et vildt spændende plot. Jeg kunne faktisk godt have ønsket den havde fået sin egen bog at udfolde sig i. Terror-sagen er absolut også spændende at følge og særligt denne del af historien foregik til tider i et nærmest hæsblæsende tempo. Thorsteinsson formår desuden at binde en fin sløjfe på plottet, så man ikke sidder tilbage med alt for mange uopklarede spørgsmål – og så kaster han endnu engang lidt af et plottwist ind i slutningen af bogen, som jeg ikke havde set komme. Og jeg elsker at blive overrasket på den måde.

Noget af det, som jeg er særligt vild med er Thorsteinssons evne til at skabe nogle levende scener. Omgivelserne, miljøet og stemningen i de forskellige scener er detaljerigt beskrevet, så scenerne næsten danner sig som en film for øjnene mens man læser og det var også noget af dét som var med til at fastholde min interesse og opmærksomhed hele vejen igennem – også selvom dialogerne fik lidt negative konsekvenser for samspillet mellem karaktererne, som ellers kunne have gjort scenerne endnu mere levende og autentiske.

Jeg vil anbefale Falkeblik til læsere der leder efter en hæsblæsende plotbåren terror-krimi med en del action og et højt tempo og overraskelser.

 

4 ud af 6 stjerner

 

Udgivet: Januar 2021

Antal sider: 327