Reklamelink, hvis du klikker på boksen nederst på siden. Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forfatteren, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen holdning om bogen. 

Om bogen

Kan du huske det øjeblik, du ikke troede på Julemanden mere?
Da niårige Mille pludselig ikke længere tror på Julemanden, sætter det hele huset på den anden ende.
Mor, Stella, er i vildrede, da jagten på Julemanden viser sig at holde på familiehemmeligheder.
Julen er i fare!
Og der er kun en, der kan redde den …

Min anmeldelse 

Jeg elsker nærmest alt der har med julen at gøre og derfor sagde jeg selvfølgelig også ja til at anmelde julebogen Ham med skægget, da forfatteren spurgte mig. Og jeg blev helt glad da jeg modtog bogen, for omslaget er virkelig fint og virkelig julet. Den kan næsten være et lille stykke julepynt i sig selv og jeg kom lidt i julestemning af bare at kigge på bogen.

Men selve historien er jeg ikke helt vild med og dette skyldes i i høj grad hovedpersonen Stella. Stella er en voksen kvinde der bor med sin mand og sin ni-årige datter og så elsker hun julen – nok mere end de fleste andre voksne gør. Men hun er også ret naiv og opfører sig direkte umodent og latterligt i bogen. Jeg forstår hendes frustrationer og hendes følelser, bevares, men jeg havde virkelig svært ved at sætte mig ind i, at en voksen kvinde kunne reagere så dramatisk og barnligt over det hun bliver vred over.

Herudover synes jeg generelt historien er lidt tynd  og overfladisk- og det er selvfølgelig også en lille bog og jeg havde heller ikke forventet en dyb og indsigtsfuld roman, men jeg havde dog alligevel troet at plottet var lidt mere troværdigt og så savnede jeg nogle lidt dybere refleksioner fra Stellas side, så jeg bedre kunne følge med i de lidt bratte stemningsskift og den adfærd hun udviser.

Når dette så er sagt, så er det en rigtig julet bog og dette aspekt var jeg ret vild med. Julestemningen spreder sig hurtigt og så byder historien også på en god lille julemorale i slutningen, som jeg trods alt synes var ret fin. Herudover var der også nogle lidt underholdende scener, hvor jeg ikke kunne lade være med at trække lidt på smilebåndet.

Bogen er kort og hurtigt læst og hvis man sidder og er stresset over julen, så synes jeg at man skal give sig selv tiden til at sætte sig ned med denne bog, få et lille grin og minde sig selv om hvad julen i virkeligheden handler om. Jeg giver bogen 3 stjerner, da den i min optik ikke er noget særligt, men jeg er alligevel glad for at jeg har læst den grundet den fine slutning og den julestemning den trods alt bringer med sig.

Udgivet på Saxo Publish, oktober 2018

 

Antal sider: 44