Reklamelink, hvis du klikker på boksen nederst på siden. Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra People’s Press, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Om bogen

Fra bagsideteksten:
Forlagsredaktøren Liv og den fraskilte litteraturlektor Jens møder hinanden fire gange på et år. Første gang falder de i snak under nattehimlen på en strand i Grækenland. Anden gang sidder de over for hinanden i en debat på direkte tv. Tredje gang viser det sig, at de har alt for meget til fælles til ikke at mødes igen, også selvom Liv egentlig har en kæreste. Fjerde gang må både Liv og Jens se i øjnene, at de må træffe et valg: Vil de blive, hvor de er, eller tør de følge forelskelsen?

Min anmeldelse 

Jeg er virkelig en sucker for gode romantiske bøger (og film for den sags skyld) og jeg var derfor ikke det mindste i tvivl om at dette var en bog jeg meget gerne ville læse – og det er jeg også meget glad for at jeg gjorde, for den har virkelig alt det en god romantisk roman skal have!

Først og fremmest var jeg ret vild med persongalleriet – og dette gør sig altså gældende for både vores hovedpersoner, Liv og Jens, men også for de bipersoner vi bliver præsenteret for. Historien er skrevet i datid med personalfortællervinklen, hvor vi skiftevis følger Liv og Jens. Det gav en god dynamik til historien at vi skifter mellem disse to personer, som hver især har deres egne kapitler, da jeg hele tiden var interesseret i at se hvordan det gik dem.

Liv bor med sin kæreste Martina og arbejder som forlagsredaktør. Martina vil gerne snart igang med at stifte familie, hvor Liv er lidt mere tilbageholdende med dette, men man fornemmer alligevel at der er en kærlighed og samhørighed mellem dem, som gør at de bliver sammen. Og jeg troede virkelig på dette – også selvom Liv gør nogle ting i bogen, hvor man måske godt kan tænke om hun virkelig også elsker Martina, men det er tydeligt at det hele er lidt mere kompliceret end som så og det er der formentlig mange der selv har oplevet at stå i.
Jens bor alene efter hans ekskæreste forlod ham til fordel for en anden mand og arbejder som litteraturlektor. Han accepterer sin ensomhed, men trives ikke rigtigt i den, selvom han dog har nogle gode kolleger, venner og en god familie.
Jeg fandt begge karakterer meget sympatiske, selvom der er nogle ting i bogen, som jeg grundlæggende er meget imod. Alligevel holdt jeg med dem begge to hele vejen igennem, hvilket formentlig skyldes at jeg fandt dem begge troværdige og nuancerede.

Selve historien er både fin og original og den rørte virkelig ved noget indeni mig. Den gav mig faktisk også lidt vand i øjnene et par gange, men vigtigst af alt så fyldte den mig op med en god og behagelig følelse indeni. Det er en skøn fortælling om kærlighed, tilfældigheder og drømme, som er skrevet i et flydende og lettilgængeligt sprog. Jeg vil anbefale den til alle andre læsere som også har en forkærlighed for de romantiske bøger og til læsere generelt som gerne vil læse en velskrevet feel-good-roman. Nogle gange er det bare lige præcis dét man har brug for.

5 ud af 6 stjerner

Udgivet på forlaget People’s Press, maj 2019

Antal sider: 396

Oversat til dansk ved Christa Leve Poulsen