Reklamelink, hvis du klikker på boksen nederst på siden. Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra Gads Forlag, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Om bogen

Fra bagsideteksten:
Under Londons til tider kaotiske og tilsyneladende upersonlige overflade finder indbyggerne af og til sammen i små fællesskaber, og da kommunen truer med at nedlægge den lokale udendørs swimmingpool, opstår der ikke alene fælles front mod den økonomiske overmagt, men også et usædvanligt venskab mellem to kvinder på tværs af alder — et venskab der fortrænger den ensomhed, der alt for ofte lurer under den pulserende storbys overflade

Min anmeldelse

Nogle gange elsker jeg bare at koble af med en historie som ikke kræver voldsomt meget af mig. En historie der er let at læse og hvor jeg ikke behøver at læse en masse mellem linjerne for at få noget ud af fortællingen. Jeg sætter dog stor pris på, når historien dog også er interessant nok til at holde mig fanget hele vejen, så jeg samtidig glemmer tid og sted når jeg læser – og lige præcis sådan en historie er Kate og Rosemary. 

Først og fremmest bliver vi præsenteret for et helt fantastisk persongalleri. Historien er skrevet i nutid og primært med personalfortællervinklen, hvor vi skiftevis følger Kate og Rosemary. Enkelte steder zoomer historien dog ud og vi får et lille indblik i nogle karakterer, der ikke er centrale for historien, men som alligevel betyder noget for helheden af den; det fortæller noget om de mennesker der kommer i friluftsbadet og de mennesker der bor i lokalområdet og det gav dermed et dybere indblik i hvor vigtig friluftsbadet egentlig er for hele lokalsamfundet og ikke kun for de to personer vi kommer rigtig tæt på.
Kate er en yngre kvinde. Hun bor i et bofællesskab i Brixton, men har ikke rigtig noget at gøre med sine bofæller. Hun er journalist på et lokalt dagblad, er ensom og så kæmper hun med angst. Hun er en karakter jeg hurtigt nærede sympati for og så gennemgår hun altså noget af en udvikling i bogen, som var interessant at følge, men samtidig også troværdig nok.
Rosemary er en ældre kvinde på 86 år. Hun bor alene efter hun mistede sin mand George. Hun kommer i friluftsbadet hver eneste dag og har været flittig bruger af badet næsten hele sit liv, hvorfor hun har mange minder derfra og det betyder mere for hende end blot den daglige svømmetur. Hun er en passioneret, sød og social kvinde, som jeg simpelthen ikke kan forestille mig at man ikke kan holde af. Mellem Kate og Rosemary opstår der et helt særligt venskab og det var rørende at følge udvikling af dette.
Samspillet mellem karaktererne er generelt virkelig fint skildret, hvilket blandt andet skyldes de velskrevne dialoger og forfatterens evne til at skabe nogle troværdige følelser, jeg virkelig kunne mærke som læser.

Kate og Rosemary er en både rørende, spændende og sød fortælling om venskab, minder, kærlighed, loyalitet, forandringer og om at kæmpe for det du har kært. Det var en historie som både gav mig vand i øjnene, smil på læben og en varm og behagelig følelse indeni. Hvis du elsker velskrevne feel-goodromaner så er Kate og Rosemary uden tvivl et oplagt bud til at blive din næste læseoplevelse.

5 ud af 6 stjerner

Udgivet på Gads Forlag, maj 2019

Antal sider: 324

Oversat til dansk ved Nanna Lund