Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Montagne, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Om bogen

Fra bagsideteksten:
Julie Nissen er ikke hvem som helst. Syvdobbelt danmarksmester og firedobbelt europamester i Jiu-jitsu, og alligevel kunne hun ikke forsvare sig mod ondskaben, da den viste sig i hendes eget hjem og hendes egen mand, krigsveteranen Jan.
Nu, fire år senere, bor Julie på landet med sin kæreste, den anerkendte psykiater Marcus Svensson, som specialiserer sig i krigstraumer. Marcus ved dog ikke alt om Julies liv: blandt andet hendes medlemskab af en barsk og hemmelig Fight Club dybt inde i den sydsjællandske skov.
Da Jan pludselig kontakter Julie med en foruroligende besked, kommer fortiden krybende og truer med at vælte hendes og Marcus’ liv. Men kan Julie stole på sin eksmand, en fængslet krigsveteran med svære traumer? Og vigtigere endnu: kan hun stole på sig selv? For sammen med Jan dukker noget dystert op fra hukommelsens dybder, og Julie må kæmpe med alt, hvad hun har, for at finde frem til sandheden.

Min anmeldelse 

Ildfugl er forfatterens tredje roman, jeg kender dog ikke noget til hendes tidligere udgivelser, så jeg anede intet om forfatterens skrivestil, da jeg sagde ja til at anmelde bogen, så det var jo lidt spændende i sig selv at se om det nu var noget for mig – og det var det! For der er ingen tvivl om at Okking kan skrive – jeg er dog lidt mere ambivalent omkring hendes evne til at skrue et plot sammen. For det hele faldt altså lidt til jorden for mig, da sandhederne pludselig kom frem (Jeg nævner ikke mere om dette heri, for jeg vil ikke spoile, så I kan roligt læse videre uden at få historien ødelagt.)

Persongalleriet er også ret godt skruet sammen. Vores hovedperson Julie er en sammensat og troværdig karakter. Vi får både indblik i hendes stærke og svage sider og jeg troede virkelig på hende som karakter. Hun var virkelig spændende at lære at kende løbende gennem bogen. Hun har en interessant og barsk fortid og jeg synes faktisk historien er værd at læse bare for hendes skyld; hendes fortid var faktisk det jeg fandt allermest spændende i hele bogen, og derfor er det for mig også tilgiveligt at historien skuffede mig lidt mod slutningen.
Der optræder også en overskuelig mængde bipersoner, hvor nogen dog stod stærkere frem end andre, men Julies samspil med alle bipersonerne er rigtig fint skildret. Jeg kunne i hvert fald fint mærke følelserne af både afmagt, vrede, svigt, sorg og kærlighed som skiftevis opstod mellem hende og de øvrige karakterer.

Historien skifter mellem et nutidsspor og et fortiddspor, men den er hele tiden fortalt med personalfortælleren ud fra Julies synsvinkel. Det gav en god dynamik i historien at vi skifter mellem Julies liv nu og hendes liv før, for jeg var hele tiden lidt spændt på hvad der skete i de forskellige dele – dette kombineret med et flydende og levende sprog var da også medvirkende til at jeg læste bogen på kort tid. Jeg må dog indrømme at der var enkelte steder hvor jeg kedede mig en lille smule og havde lyst til at lægge bogen fra mig, men så skete der noget der gjorde at den fangede mig igen.

Ildfugl er en anbefalelsesværdig og velskrevet thriller om psykisk sygdom, traumer, kærlighed og jalousi. Jeg vil særligt anbefale den til læsere der er interesserede i thrillers hvor vi får et godt indblik i det menneskelige sind. Jeg er i øvrigt virkelig vild med at forfatteren tager nogle vigtige emner op og skildrer dem så troværdigt indenfor en genre som er så populær.

4 ud af 6 stjerner

Udgivet på forlaget Montagne, april 2019

Antal sider: 365