Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Jentas, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

“Først var der Robert Kneel-episoden, så hvad der skete med Margot Wolfe, og nu har hun fundet mig igen.”
Dr. Irini Harringford blev givet væk af sine forældre lige før hendes fire års fødselsdag. Selvom hun har brugt hele sit liv på at overbevise sig selv om, at hun ikke har brug for dem, længes Irini dybt nede efter at forstå, hvorfor hun blev forladt, mens hendes forældre beholdte hendes ældre søster, Elle. Så da Elle kontakter hende med nyheden om, at deres mor er gået bort, går Irina modvilligt med til at komme hjem til familiens hus. Men hun er ikke meget for det. Hende og Elle er ikke tætte. Irini ved alt for godt, hvad Elle er i stand til. Uforklarligt draget af sin gådefulde søster, og dog rædselsslagen over den magt, hun har, prøver Irini at beskytte sig selv, selvom hun er ved at blive suget tilbage ind i sin families giftige spind af hemmeligheder … og snart indser hun, at fortiden er mere kompliceret, end hun havde troet, og at hendes egen fremtid er afhængig af, at hun opdager sandheden om, hvorfor hun blev givet væk.

Min søster var en thriller jeg havde set meget frem til, da jeg synes den lød vildt spændende. Jeg blev dog desværre en anelse skuffet, omend den primært havde gode ting at byde på.

Det der skuffede mig var karaktererne og særligt hovedpersonen, Irini, som fremstod noget uselvstændig og lidt patetisk. Jeg havde virkelig svært ved at nære sympati for hende, hvilket var ret problematisk da hele bogen er skrevet i jeg-form ud fra hendes synspunkt. Forfatterens valg af fortællerform var derfor ikke et valg jeg satte stor pris på i denne bog. Det ville have været interessant for historien hvis vi også havde fået lidt af historien fortalt fra hendes søster Elles synspunkt, særligt fordi hun er den mest interessante karakter i bogen og fordi det ville havde givet lidt afveksling i historien.

Noget af det som jeg derimod godt kunne lide ved bogen var den mørke og dystre stemning der hurtigt opstod og fortsatte hele bogen igennem. Der er en underliggende spænding hele bogen igennem, særligt fordi hvert kapitel også slutter med en lille cliffhanger, så jeg hele tiden havde lyst til at læse mere og særligt i den sidste del af bogen stiger spændingsniveaet en del. Den underliggende spændings skyldtes desuden at man, som læser, gerne vil vide hvad det er for en hemmelighed familien gemmer på. Der var en del plottwists, som jeg ikke selv havde regnet ud og jeg blev derfor også overrasket flere gange under min læsning.
Disse ting gjorde at jeg, selvom jeg havde det lidt stramt med hovedpersonen, alligevel forblev fanget af historien. Plottet er desuden ret fedt, selvom jeg dog fandt det lidt urealistisk – men det både overraskede og underholdt mig. Derudover sad jeg ikke med uopklarede spørgsmål da bogen var færdig, hvilket også betyder meget for den samlede læseoplevelse.

Min søster er en mørk og dyster pageturner af en thriller, som bestemt kan anbefales hvis man leder efter en historie med et godt og overraskende plot – og hvis man kan se bort fra en lidt irriterende hovedperson, så har man altså en fed historie i vente.

4 ud af 6 stjerner

Udgivet af forlaget Jentas, april 2018

Antal sider: 361