REKLAME (og reklamelink, hvis du klikker på boksen nederst på siden)
Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Jentas, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Om bogen

Cass har haft det svært siden den aften, hun så bilen i skoven. Den stod ved den bugtede vej ude i skoven, mens regnen silede ned, og der sad en kvinde i bilen – den kvinde, der blev dræbt. Cass har forsøgt at skubbe forbrydelsen ud af sine tanker, for hvad kunne hun i grunden have gjort? Det er en farlig vej at befinde sig på under et uvejr, og hun ville sandsynligvis selv være kommet til skade, hvis hun var standset. Og ikke bare det, hendes mand ville også være blevet rasende, hvis han havde fået at vide, at hun havde brudt sit løfte til ham om ikke at skyde genvej gennem skoven.
Men lige siden den aften er hun begyndt at glemme alle mulige småting. Hvor hun stillede bilen, om hun har taget sine piller eller ej, ja, selv koden til alarmen.
Det eneste, hun ikke kan glemme, er kvinden, den kvinde, hun måske kunne have reddet, og den forfærdelige skyldfølelse, der bliver ved med at nage hende.
Og de tavse opkald, hun hele tiden får, og følelsen af, at der er nogen, der holder øje med hende …

Min anmeldelse 

Lad mig starte med at sige at jeg havde glædet mig meget til denne udgivelse, da jeg var ret vild med forfatterens debut Bag lukkede døre, som både holdt mig fanget hele vejen igennem og som fik det til at løbe mig koldt ned ad ryggen – jeg havde derfor forventet at opleve samme følelse med denne bog, da den er indenfor samme genre, men dette blev desværre ingenlunde tilfældet.

Bogen er skrevet i jeg-form i nutid, hvilket faktisk er blevet en skriveform, jeg er blevet glad for med tiden, da det kan have den effekt, at man som læser virkelig føler man kender hovedpersonen godt og nærmest selv ender med at sidde tilbage med de samme følelser som fortælleren oplever – det fungerede dog bare ikke efter hensigten i denne bog. Jeg følte aldrig rigtig jeg kom tæt på hovedpersonen, Cassie. Hun fremstod på mig mest af alt som en lidt vag karakter uden nogen særlige karaktertræk udover en vis ængstelighed og med en tilbøjelighed til at se sig selv som lidt af et offer for livet. Herudover kunne jeg slet ikke selv mærke den tiltagende paranoia hun selv oplever i bogen, over de ting hun åbenbart konstant glemmer.
Bipersonerne følte jeg heller ikke rigtig jeg kendte, på trods af, at de primære bipersoner, er to personer som er meget tæt på Cassie og som hun bruger meget tid med. Jeg følte simpelthen ikke den nære relation, som hun angiveligt har til hendes mand og hendes bedste veninde. Hele persongalleriet fremstod faktisk ret ligegyldigt og overfladisk.
Dialogerne fremstod desuden også lidt klodsede og dette var muligvis medvirkende til, at relationerne heller ikke fremstod skarpt. Det kan dog være, at dette skyldes oversættelsen, da jeg ikke har læst bogen på originalsproget.

Noget af det jeg normalt elsker ved psykologiske thrillere er den konstante underliggende spænding, der normalt er i denne genre – det oplevede jeg dog desværre ikke ved Sammenbruddet. Jeg fandt den faktisk kun en smule spændende de sidste 30 sider. Den første halvdel af bogen var nærmest bare en konstant gentagelse af Cassises store skyldfølelser.
Plottet havde jeg ret hurtigt regnet ud og det er nogle gange også okay – hvis bare der så sker andre spændende ting, eller at man i hvert fald på et eller andet tidspunkt under læsningen kommer i tvivl, om man nu også har regnet det hele ud og det oplevede jeg desværre ikke i denne bog. Herudover var plottet meget utroværdigt og nærmest langt ude. Jeg kan tilgive et utroværdigt plot, hvis bogen så fanger mig på andre måder, men dette var ikke tilfældet her.

Jeg er virkelig ærgerlig over at jeg ikke kunne lide Sammenbruddet, da jeg havde håbet så meget på, at den kunne leve bare en smule op til forfatterens debut. Øv altså! Jeg må være ærlig at indrømme, at jeg havde opgivet min læsning af bogen, hvis ikke det havde været et anmeldereksemplar.

1 ud af 6 stjerner.

 

 

Udgivet af forlaget Jentas, august 2018

Antal sider: 367

Oversat til dansk af Lilian Kingo