Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra Harper Collins Nordic, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Tiden har stået stille i Forsberga. Men for Alexandra er intet det samme.Det er ti år siden Alexandra forlod sin hjemby. Da hendes mor bliver syg, er hun tvunget til at vende tilbage – til sin barndomsven Daniel, til blomsterforretningen hun elskede, men også til de smertefulde minder hun flygtede fra. Mødet med fortiden vækker stærke følelser, og det viser sig, at være vanskeligere at bevare de gamle hemmeligheder, end hun troede…

Da jeg startede på “Små hemmeligheder” havde jeg en forventning om at det ville være en forudsigelig kærlighedsroman, som blot ville være et lille hyggeligt indslag i min verden – men jeg tog fejl; den rummede så meget mere og jeg kan ærligt sige at jeg på mange områder elskede den.

Bogen starter ud med en kort prolog, som foregår i 1986 som fint lægger kimen til resten af historien og er et godt grundlag for at forstå nogle af personernes handlemåder senere i bogen.

Selve historien foregår i 2016, hvor vi møder vores to hovedpersoner Alexandra og Daniel. Alexandra er en kvinde med mange hemmeligheder og som umiddelbart fremstår introvert, ensom, egoistisk og lidt kedelig – men det viser sig efterhånden at hun har mange flere facetter og hendes hemmeligheder bliver løbende afsløret i bogen og det var en hovedperson jeg kom til at holde ret meget af. Daniel fremstod umiddelbart som en mand der er engageret i sit arbejde, gerne vil gøre det rigtige og er en god ven og søn. Han har dog også flere sider som løbende bliver åbenbaret og han var en karakter jeg holdt af fra start til slut. Vi lærer både de gode og dårlige sider at kende og dette gjorde at de begge fremstod autentiske og interessante. Dette gør sig også gældende for de bipersoner vi møder. Forfatteren er også god til at skildre de indbyrdes forhold i både personernes handlinger, dialoger og tankerækker.

Forfatteren skriver meget nærværende og autentisk og jeg kunne nærmest selv mærke følelserne, som vores karakterer oplever og tydeligt fornemme det miljø vi befinder os i, i de forskellige scener. Det var nærmest som at blive suget ind i et hyggeligt, men også dramatisk univers og jeg havde slet ikke lyst til at lægge bogen fra mig – og jeg har faktisk stadig lyst til at læse mere; både om Daniel og Alexandra, men også om deres vennepar Kim og Patrik og Daniels lillesøster Agnes, som er nogle karakterer jeg også synes fortjener at blive fremhævet selvom de blot er bipersoner – for de fremstod alle både interessante og sympatiske og det kunne være interessant også at lære dem endnu bedre at kende.

“Små hemmeligheder” er én af den slags bøger som både fik mig til at grine, gav mig lidt ondt i hjertet og som fik mig til oprigtigt at håbe på en happy ending – jeg vil dog ikke spoile og fortælle om mit ønske gik i opfyldelse eller ej.

Det eneste der trækker lidt ned er nogle af sexscenerne – de var bestemt både sexede og smagfulde, men blev på nogle tidspunkter også lidt kiksede og jeg følte ikke helt det passede ind i historien. De fylder dog ikke særlig meget i bogen og derfor kunne jeg også fint abstrahere fra det, men det gør dog at den ikke lander på fuld topkarakter i min vurdering.

“Små hemmeligheder” er en kærlighedshistorie, som nu engang har lidt klicheer som tilhører denne genre, men den er også bare så meget mere og har en originalitet over sig.
Der er spænding, der er dybde, der er skønne karakterer, knuste hjerter og et grundlæggende godt plot og hvis man er til kærlighedsromaner vil jeg helt klart anbefale at man læser den!

5 ud af 6 stjerner.

Udgivet af forlaget Harper Collins Nordic DK, februar 2018

Antal sider: 332