Reklamelink, hvis du klikker på boksen nederst på siden. Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget People’s Press, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen. 

Om bogen

Fra bagsideteksten:
Et hus brænder ned i den lille jyske landsby, Fjelstervang, og det står hurtigt klart, at den voldsomme brand er påsat, og at en dreng er brændt inde.
Da det desuden viser sig, at drengen har været spærret inde i et skab, tilkalder det lokale politi brandefterforsker Klara Larsen, og assisteret af politimanden Sebastian Vinther begynder hun at tale med den omkomne drengs skolekammerater og den lokale befolkning.
Hun opdager hurtigt, at der er en udbredt frustration i området på grund af stor arbejdsløshed, og at ungdommen keder sig. Det går også op for hende, at der har været flere påsatte brande og uforklarlige hændelser i den senere tid.
Men efterhånden som Klara borer sig ned i sagen, bliver det klart, at hun selv har noget mørkt i bagagen, et traume fra sin fortid, som vækkes til live ved synet af ild.

Min anmeldelse

Sorger er første del i en ny serie ved navn Pyromanen hvor vi følger brandefterforsker Klara Larsen og hendes nye makker Sebastian Vinther – og allerede nu glæder jeg mig til at læse mere om dette makkerpar. Forfatteren Inger Wolf er dog bestemt ikke ny i faget som krimiforfatter. Hun har flere anderkendte krimier bag sig, herunder serien om psykiateren Christian Falk samt serien om vicekriminalkommisær Daniel Trokic. Med Sorger viser Inger Wolf endnu engang hvorfor hun er én af de bedste herhjemme til den klassiske krimigenre – og særligt når det kommer til serier.

Dette skyldes bl.a. at hun skaber nogle både levende og interessante karakterer, som jeg har virkelig har lyst til at følge og lære bedre at kende. Hovedpersonen i denne bog er en kvinde i 30’erne ved navn Klara. Hun bor i et lille hus med sin hund og sin kat, som hun elsker højt. Hun brænder for sit arbejde som brandefterforsker (hæhæ, forstod I den?) , men hun er dog lidt træt af, at hun nu skal lære en ny ung makker op. Hun virker lidt kold og utilgængelig, men hun har altså også sine bløde sider, som alligevel gør hende lidt sympatisk. Herudover gemmer hun på noget af en fortid, som hun ikke har lyst til at tale med andre om. Hendes makker Sebastian er ny i jobbet som brandefterforsker, men er altså ikke helt grøn i efterforskerjobbet. Han er skilt og har en datter, men bor ellers alene, når hun er hos sin mor. Han er meget omsorgsfuld, hjælpsom og nysgerrig. Han er ligeledes en sympatisk karakterer og jeg glæder mig til at lære dem begge to endnu bedre at kende i fremtidige bøger.
Herudover optræder der en del bipersoner, men dog ikke så mange at det bliver uoverskueligt. Der er ingen overflødige karakterer og alle har dermed en betydning for den samlede historie. Disse karakterer er også alle beskrevet levende og med deres små særegne karaktertræk, så de var genkendelige hele bogen igennem. Samspillet mellem de forskellige karakterer er desuden troværdigt skildret og dialogerne er meget velskrevne.

Spænding må man også sige der er masser af. Hvis man kender til forfatterens tidligere bøger ved man også at hun er eminent til at skabe små cliffhangers og plottwists undervejs i sine bøger og på dette punkt er Sorger altså ingen undtagelse. Jeg blev overrasket flere gange undervejs og jeg havde på ingen måde selv regnet plottet ud. Herudover er alle kapitlerne korte og alt dette tilsammen gjorde at jeg hele tiden lige havde lyst til at læse ét kapitel mere. Jeg havde slet ikke lyst til at lægge bogen fra mig, hvilket jeg dog var nødt til grundet arbejde, men jeg er ikke i tvivl om, at dette havde været en bog jeg havde læst i ét stræk, hvis jeg havde haft muligheden.
Det er desuden tydeligt at Wolf har brugt tid på sin research under tilblivelsen af denne bog, hvilket gjorde selve historien troværdig, og dette er altid er et plus hos mig.

Sorger er en krimi om fortidens sår, hemmeligheder, svigt og sorg – og så er den aktuel i det moderne samfund vi lever i, hvor de sociale medier spiller en stor rolle, særligt i unge menneskers liv. Jeg vil ikke fortælle hvordan lige præcis dette kommer til udtryk i bogen, da jeg ikke vil spoile noget, men jeg kan da sige så meget, at det var en interessant vinkel forfatteren har valgt vedrørende dette.

Jeg vil anbefale Sorger til andre krimilæsere, der også elsker den klassiske krimi, men som samtidig gerne vil overraskes undervejs i sin læsning. Jeg var vild med det troværdige og interessante persongalleri, det originale plot, det perfekt afstemte spændingsniveau samt bogens aktualitet i det moderne samfund vi lever i.Det er en krimi som også lægger op til lidt refleksion hos læseren og som derfor ikke forsvandt ud af min bevidsthed, bare fordi jeg havde færdiglæst den. Jeg sender 6 stjerner afsted til Wolf, for i min optik er dette her altså en krimi udover det sædvanlige.

6 ud af 6 stjerner

 

Udgivet på forlaget People’s Press, februar 2019

Antal sider: 365