Reklamelink, hvis du klikker på boksen nederst på siden. Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget People’sPress, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Om bogen

Forlaget skriver: Matt og Grace møder hinanden på universitetet i New York, hvor de bor på samme kollegie. Han studerer fotografi og drømmer om at blive en verdenskendt fotograf, hun studerer musik og drømmer om at spille på sin elskede cello i et af de store symfoniorkestre.
I en tåge af fester og lange nætter finder de hinanden og forelsker sig. De er uadskillelige. Indtil Matt får en praktikplads på National Geographic og rejser til Sydamerika. Da han kommer hjem igen, er Grace væk.
Femten år senere mødes de igen ved et tilfælde. Han står på perronen i undergrunden, og hun befinder sig i det tog, der netop er ved at forlade stationen. Matt, som altid har spekuleret på, hvad der blev af Grace, kan ikke få hende ud af hovedet, og han efterlyser hende via et opslag på Craigslist. Og da de endelig mødes igen, står det klart: Selvom der er gået femten år, er det, som om tiden har stået stille.

Min anmeldelse

Normalt er jeg ikke til de alt for sukkersøde kærlighedsromaner, men nogle gange har jeg altså bare lyst til en god kærlighedshistorie og Vi som elskede lød som en god én af slagsen – og det var den på mange måder også.

Bogen er skrevet i datid med jeg-fortæller som valgt fortællervinkel ud fra skiftevis Matt og Graces synspunkt. Vi møder dem både i nutiden, men bliver også taget med tilbage til den tid hvor de mødte hinanden.
Matt er fotografistuderende og hans forældre er skilt og noget forskellige. Da han flytter til New York kender han ingen i byen udover Grace, som han møder på sin første dag. Han virker ret sympatisk, kærlig og lidenskabelig, men samtidig som en rolig og eftertænksom ung mand.
Grace studerer musik og spiller cello. Hun kommer fra en fattig familie og bliver lidt økonomisk udnyttet af denne. Hun virker lidt garderet og følsom, men samtidig som en lidt excentrisk og stærk karakter.
Samspillet mellem disse to og den langsomt spirende kærlighed er troværdigt skildret og jeg kunne fint fornemme de følelser de har for hinanden, hvilket bl. a. skyldes at vi kommer tæt ind bag deres respektive refleksioner hele bogen igennem.
Herudover møder vi også en overskuelig mængde bipersoner: Graces bedste veninde Tati og dennes kæreste, Graces musiklærer og Matts forældre. Det var tydeligt for mig hvad de hver især betød for den samlede historie, hvilket er noget jeg altid sætter pris på.

Vi som elskede er en skøn kærlighedshistorie og jeg var hele tiden nysgerrig på hvad der ville ske med vores hovedpersoner og deres store kærlighed til hinanden. Jeg fandt egentlig selve historien lidt urealistisk, men det er tilgiveligt da det trods alt var en hyggelig og medrivende læseoplevelse.

Jeg har dog også et lille kritikpunkt. Der er en del sexscener, hvor hovedpersonerne selvfølgelig har fuldstændig fantastisk sex. Jeg fandt ikke disse scener særlig erotiske og havde faktisk hellere set dem undladt.  Jeg havde i hvert fald fint kunnet fornemme deres passion for hinanden uden at det skulle udpensles i disse eksplicitte sexscener. Jeg er generelt ikke sippet som person og kan fint klare sexscener, men de skal også tjene et formål i historien og når man fint kan fornemme tiltrækningen og følelserne personerne har for hinanden uden, så har jeg svært ved at forstå hvorfor de skal fylde så meget i en ellers god historie.

Alt i alt er Vi som elskede en sød kærlighedshistorie som også stikker lidt i hjertet, men uden at kravle helt ind under huden på læseren. Det er perfekt hyggelæsning til en dag hvor man ikke orker det helt store, men hvor man stadig har lyst til en god historie. Kan anbefales til alle med en svaghed for de romantiske fortællinger  og som ikke har noget imod lidt overflødige sexscener.

4 ud af 6 stjerner

Udgivet på forlaget People’sPress, oktober 2018

Antal sider:

Oversat til dansk af Signe Lyng