Reklamelink, hvis du klikker på boksen nederst på siden. Dette er et sponsoreret anmeldereksemplar fra forlaget Hr.Ferdinand, men min anmeldelse er på ingen måde påvirket heraf og er udelukkende udtryk for min egen mening om bogen.

Om bogen

Fra bagsideteksten: At blive voksen i medgang og modgang – det er noget, journalist og forfatter Dolly Alderton kender til. Igennem sine klummer i Sunday Times, Daily Telegraph og Marie Claire, og hitpodcastet The High Low, har hun kastet sig hovedkulds ud i datingkulturen i en digital tidsalder, venskaber som de ser ud i starten af voksenlivet, kampen for at få sig en karriere og en plads i verden. I denne bog fortæller hun levende og sjovt om at blive forelsket, om ikke at være forelsket nok i sig selv, om katastrofale fester med Rod Steward-tema, om at blive droppet og om at opdage, hvor vigtige venskaber er, når man skal finde vej i tilværelsen. 

Min anmeldelse

Er du til memoir-genren eller overvejer du måske at begynde at stifte bekendtskab med denne genre? Så kan jeg absolut anbefale dig at læse Alt hvad jeg ved om kærlighed, for det er nok et af de bedste memoirs jeg nogensinde har læst. Jeg knuselsker den og jeg ved at det bliver en bog, jeg på et tidspunkt kommer til at vende tilbage til senere i mit liv.

Vi får et tæt indblik i Dollys tanker om kærlighed helt fra hendes spæde teenageår til hun er i slutningen af tyverne. Bogen er nærmest bygget op som en kronologisk fortælling, hvilket virkelig var med til at tydeliggøre den forandring og udvikling hun har gennemgået, både i forhold sine tanker om kærligheden, men i særdeleshed også i livet generelt. Vi er med i overgangen fra barn til voksen, som nærmest kommer snigende ind på hende, særligt i form af hendes venner, som efterhånden begynder at leve mere voksne liv end hun selv. Og så var altså også lidt nostalgisk læsning for mig, eftersom Dolly også er vokset op i tiden med MSN, hun også var ung i Facebooks spæde opstart og ikke mindst er hun en del af Tinder-generationen. Vi er nogenlunde jævnaldrende og der var så mange ting der var genkendelige for mig, omend vi er vokset op i to forskellige lande.

Alt hvad jeg ved om kærlighed er både underholdende, rørende og original. Dette skyldes dels at forfatteren har nogle ret vilde oplevelser at berette om, men det skyldes også hendes sarkasme, humor og hendes inddragende måde at skrive på.  Jeg var simpelthen suget ind i hendes fortælling fra start til slut og jeg kom virkelig til at holde af Dolly og hendes veninder, selvom jeg kun kender dem gennem denne bog.

Selve bogen er en blanding af fortællinger fra vilde fester, lister, opskrifter og ( lettere sarkastisk omskrevne) invitationer til forskellige begivenheder. Selvom det er Dolly Aldertons egen historie om nogle af de erfaringer hun har gjort sig gennem sit liv indtil nu, og at hun måske har været til den lidt mere outrerede side, så vil jeg vove at påstå at de fleste fra hendes (og derved også min egen) generation kan relatere til mange af de observationer hun gør sig i bogen og de følelser hun har stået med. Det kunne jeg i hvert fald selv og måske lige netop derfor ramte den mig så meget i mit lille bankende hjerte. Det er den type bog som både gav mig vand i øjnene, fik mig til at grine og fik mig til at reflektere over mit eget liv og de ting jeg selv har lært undervejs.

Jeg vil anbefale Alt hvad jeg ved om kærlighed til andre unge voksne (i særdeleshed nok mest kvinder – må man egentlig gerne sige det i dagens samfund uden at støde nogen?) som måske står og føler sig lidt fortabte i den voksenverden man så pludseligt er blevet en del af – uanset om man er single eller er i fast forhold. Der er noget om os alle og til os alle i denne bog. Herudover vil jeg anbefale den til alle memoir-elskere, ung som gammel, der har en interesse i at få et indblik i en ung kvindes liv og hendes forsøg på at navigere rundt i voksenlivet og den der komplicerede kærlighed. Det er en fortælling med en masse små guldkorn, som minder os alle om, hvad der i virkeligheden er det vigtigste her i livet.

6 ud af 6 stjerner

Udgivet på forlaget Hr. Ferdinand (En del af Politikens Forlag ) januar 2019

Antal sider: 330

Oversat til dansk af Siri Ranva Hjelm Jacobsen